Erişteli Kabaklı Börek |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Erişteli Kabaklı BörekMALZEMELER 250 gr erişte 1 orta boy kuru soğan 1 orta boy yeşil kabak 1 demet dereotu 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Sos için; 4 yumurta 1 kahve fincanı sıvıyağ 1 çay kaşığı kabartma tozu 2 yemek kaşığı dolusu un 2 su bardağı süt 2 çay kaşığı tuz, karabiber YAPILIŞI - Erişte, tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlanır - Sos için olan malzemelerden, önce oda sıcaklığındaki yumurtalar çırpılır İçine sıvıyağ, kabartma tozu, un ve tuz-karabiber eklenip çırpmaya devam edilir Daha sonra süt de yavaş yavaş ilave edilerek güzelce karıştırılır - Ayrı bir yerde rendelenmiş kabak ve soğan (mutlaka rendeleyin), ince ince kıyılmış olan dereotu ile harmanlanır Bu karışıma süzülen erişte de ilave edilerek sosa karıştırılır - Rendelenmiş olan kaşarın yarısı soslu karışıma ilave edilir - Kenarları yüksek bir fırın kabı sıvıyağ ile yağlanır Karışım bu kaba döküldükten sonra kalan peynir de üzerine serpilir - 5 dk önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar, yaklaşık 40-45 dakika pişirilir |
|