![]() |
Erişteli Kabaklı Börek
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg MALZEMELER 250 gr erişte 1 orta boy kuru soğan 1 orta boy yeşil kabak 1 demet dereotu 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Sos için; 4 yumurta 1 kahve fincanı sıvıyağ 1 çay kaşığı kabartma tozu 2 yemek kaşığı dolusu un 2 su bardağı süt 2 çay kaşığı tuz, karabiber YAPILIŞI - Erişte, tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlanır. - Sos için olan malzemelerden, önce oda sıcaklığındaki yumurtalar çırpılır. İçine sıvıyağ, kabartma tozu, un ve tuz-karabiber eklenip çırpmaya devam edilir. Daha sonra süt de yavaş yavaş ilave edilerek güzelce karıştırılır. - Ayrı bir yerde rendelenmiş kabak ve soğan (mutlaka rendeleyin), ince ince kıyılmış olan dereotu ile harmanlanır. Bu karışıma süzülen erişte de ilave edilerek sosa karıştırılır. - Rendelenmiş olan kaşarın yarısı soslu karışıma ilave edilir. - Kenarları yüksek bir fırın kabı sıvıyağ ile yağlanır. Karışım bu kaba döküldükten sonra kalan peynir de üzerine serpilir. - 5 dk. önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar, yaklaşık 40-45 dakika pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.