![]() |
El Basan Tava (Et Yemeği) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() El Basan Tava (Et Yemeği)Özgür Şef'ten 500 gr Kuşbaşı Kuzu Eti 1 Su Bardağı Un 1 Su Bardağı Yoğurt 2 Adet Yumurta 2 Yemek Kaşığı Margarin 1 Adet Soğan 1 Çay Bardağı Su tuz,karabiber,kırmızı pul biber Soğanları küp küp doğrayın, sıvı yağ içinde etlerle beraber kavurun ![]() 1 çay bardağı suyu tavaya dökün ve pişirmeye devam edin ![]() Un, yoğurt, ve et suyunu karıştırıp, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ![]() Sosunuzu ocaktan alın ve yumurtalarınızı içine karıştırıp iyice çırpın ![]() Etleri bir fırın tepsisine boşaltın, üzerine de sosunuzu dökün ![]() 180-200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin ![]() Facebook'tan alıntıdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|