![]() |
El Basan Tava (Et Yemeği)
Özgür Şef'ten
500 gr Kuşbaşı Kuzu Eti 1 Su Bardağı Un 1 Su Bardağı Yoğurt 2 Adet Yumurta 2 Yemek Kaşığı Margarin 1 Adet Soğan 1 Çay Bardağı Su tuz,karabiber,kırmızı pul biber Soğanları küp küp doğrayın, sıvı yağ içinde etlerle beraber kavurun. 1 çay bardağı suyu tavaya dökün ve pişirmeye devam edin. Un, yoğurt, ve et suyunu karıştırıp, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Sosunuzu ocaktan alın ve yumurtalarınızı içine karıştırıp iyice çırpın. Etleri bir fırın tepsisine boşaltın, üzerine de sosunuzu dökün. 180-200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Facebook'tan alıntıdır. bit.ly/GH8XTQ |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.