Zeytinyağlı Havuç Yemeği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Havuç Yemeği![]() Malzemeler: 9 orta boy havuç 2 orta boy soğan 5 diş sarımsak 4 yemek kaşığı pirinç 8 yemek kaşığı zeytinyağı 11/2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 su bardağı su 3-4 dal maydanoz Yapılışı: Soğanı ve sarımsağı soyup, soğanı yarım daire şeklinde incecik doğrayın ![]() Sarımsağı bütün olarak, zeytinyağı ve soğanla tencereye koyun ![]() Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte 4-5 dakika pişirin ![]() Sarımsak, tuz ,şeker ve suyu katın ![]() Kaynayınca yarım daire şeklinde doğradığınız havuçları tencereye ekleyip üzerine pirinci serpiştirin ![]() Kısık ateşte yemeği pişirin ![]() Servis yaparken üzerine ince doğranmış maydanoz serpin
|
|
|
|