Reçeller - Marmelatlar |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Reçeller - MarmelatlarAhududu Reçeli Malzemeler 1kg ahududu 3bardak su 5bardak şeker 2kaşık limon suyu Hazırlanışı Ahududuları temizleyerek bir tencereye koyun Üzerine şekeri döküp 2saat bekletin Zamanı dolunca da suyu ilave edip karıştırarak kaynatın Ara ara karıştırarak 40dk boyunca kaynatmay devam edin Şekeri iyice eriyince limon suyu katın ve 10dk daha kaynatın Reçel koyulaşınca ocaktan indirip kavanozlara doldurun |
Reçeller - Marmelatlar |
11-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Reçeller - MarmelatlarArmut Marmelatı Malzemeler 1200 gr armut 600 gr toz şeker karanfil Hazırlanışı Armutları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün Çekirdekleri çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun Armutlar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın Armutları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin Armutlara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin Afiyet olsun |
|