Türk Kahvesi Neden Bu Kadar Özel? |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türk Kahvesi Neden Bu Kadar Özel?Ülkemizde 1500’lü yıllara dayanan bir geçmişi olan Türk kahvesi pişirmenin pek çok ritüeli vardır Bunlardan biri bakır cezvede ve hafif kor üzerinde 10-15 dakikada pişirmektir Közde kahve pişirilirken sık sık ateş üzerinden alınır Bu sayede aşırı ısınması ve birden taşması engellenir Taze çekilmiş kahve ile hazırlanan Türk kahvesinin tadı bir başkadır Su soğuk olmalıdır Su cezveye en son eklenmelidir Malzemeler birkaç kez karıştırıldığında kaşık cezveden çıkarılır ve pişmeye bırakılır Lezzetine herkesin hayran kaldığı Türk kahvesi genellikle lokum, şerbet veya bazı yörelerde nane likörü ile ikram edilir |
|