![]() |
Türk Kahvesi Neden Bu Kadar Özel?
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Ülkemizde 1500’lü yıllara dayanan bir geçmişi olan Türk kahvesi pişirmenin pek çok ritüeli vardır. Bunlardan biri bakır cezvede ve hafif kor üzerinde 10-15 dakikada pişirmektir. Közde kahve pişirilirken sık sık ateş üzerinden alınır. Bu sayede aşırı ısınması ve birden taşması engellenir. Taze çekilmiş kahve ile hazırlanan Türk kahvesinin tadı bir başkadır. Su soğuk olmalıdır. Su cezveye en son eklenmelidir. Malzemeler birkaç kez karıştırıldığında kaşık cezveden çıkarılır ve pişmeye bırakılır. Lezzetine herkesin hayran kaldığı Türk kahvesi genellikle lokum, şerbet veya bazı yörelerde nane likörü ile ikram edilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.