ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Türk Kahvesi Neden Bu Kadar Özel? (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1062034)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 09:49 AM

Türk Kahvesi Neden Bu Kadar Özel?
 



http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Ülkemizde 1500’lü yıllara dayanan bir geçmişi olan Türk kahvesi pişirmenin pek çok ritüeli vardır. Bunlardan biri bakır cezvede ve hafif kor üzerinde 10-15 dakikada pişirmektir. Közde kahve pişirilirken sık sık ateş üzerinden alınır. Bu sayede aşırı ısınması ve birden taşması engellenir.

Taze çekilmiş kahve ile hazırlanan Türk kahvesinin tadı bir başkadır. Su soğuk olmalıdır. Su cezveye en son eklenmelidir. Malzemeler birkaç kez karıştırıldığında kaşık cezveden çıkarılır ve pişmeye bırakılır.

Lezzetine herkesin hayran kaldığı Türk kahvesi genellikle lokum, şerbet veya bazı yörelerde nane likörü ile ikram edilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.