Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kokan, mantar, mis, orman

Mis Gibi Kokan Orman Ve Mantar

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mis Gibi Kokan Orman Ve Mantar

Sonbahar geldiğinde, hava serin ve ıslak olduğunda artık avunmam için bir sebep var İlk kez iki sene önce Jilber hoca sayesinde bana bulaşan bu his yağmurlu günlerden -ormana yapacağım gezilerin hayalini kurarak- keyif almamı sağlıyor Sabah erken saatte ormana dalıp hiçbir şey düşünmeden yerlere konsantre olunan bir tür terapi mantar toplamak

Mis gibi kokan ormanda turlamak için belki de bahane Tüm ekibi yollara döktüm iki hafta önce ilk yağmurlar yağdı artık gidebiliriz diye fakat hoş bir gezintiyle yetinmek zorunda kaldık

Jilber hoca, Belgrad’ın ne kadar bereketli olduğunu anlatmıştı Mantar toplamanın inceliklerini, zarafetini öğretmiş hepimizin sorduğu bin bir soruya yılmadan cevap vermişti

Zehirli ve çok zehirli mantarların neler yapabildiğini birçok örnekle anlatmıştı Ben de bu kısa deneyimimden sonra ne toplayacağımı bilerek çıkıyorum yola; sığır dili, sarı kız veya trompet Üçünden başkasını tanımam risk de almam

Yokuşlar inip çıkan ekip pes edince birkaç hafta sonra geliriz demek düştü bana Bu hafta sonu bu sefer sadece Müdahir’le çıktık yola Yine bir hareket yok Birkaç bir şey var fakat benim aradıklarım değil Hala eski kurutulmuş trompetlerle idare ediyorum ve bu senenin verimli günlerini iple çekiyorum

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com