Bir Cenin Hatıra Defteri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Cenin Hatıra DefteriBir Ceninin Hatıra Defteri ![]() ![]() ![]() Gözlerim yoktu, gözlerimin olmadığını bir Sen gördün Görmüyorum Görme isteğine bile körüm Görmek istediğimi bilmiyorum![]() Gözlerim yok Ne renklerden haberim var, ne şekilleri tahmin edebilirim![]() Sen bana gözlerimi verdin Görmek istediklerimi de sen verdin Görme isteğimi gördün![]() ![]() ![]() Ben görmek istiyor bile değilken, beni gördün ![]() Gözümün göreceklerini gördün ![]() ![]() ![]() Sen gördün, Sen verdin ![]() Elim yoktu, sen elimden tuttun ![]() Tutunacak bir dal da bilmem Ellerim yok![]() Ne avucumda bir şeyim, ne de elde tutmak istediğim ![]() Yok![]() Sen bana el verdin Beni elimden tuttun Elimden tutacak bir ana verdin![]() Elde edeceklerimi Sen hazır ettin Her şey Senin kudret eline tutundu Ben, ellerim ve elde edeceklerim, öylece avuca geldi![]() Sağırdım, bana Sen kulak verdin ![]() Bir haber yok, kötüsü bile Sesler uzak, müzik yabancı, ahenk dargın![]() Dalgaların sesini işiten, mahrem fısıltılardan haberli kulaklarım oldu ![]() Kuru yaprağın dalından düşüşünü duyan, rüzgârın ıslığına ritim veren, yağmurun yağışına ahenk katan, her notada ruhuma yeniden üfleyen Sensin ![]() Bana kulak verdin Her şeyi, her an işiten Sen![]() Ben kulak sahibi değilken, işitmek isteğimi işittin ![]() Ben müziği bilmezken, ben rüzgârın ve denizin sesini işitmezken, ben annemin sesini tanımazken,ben sağır iken, beni Sen işittin, arzularıma Sen kulak erdin, iç çekişlerimi Sen duydun ![]() Beni Sen işittin, şitmek istedklerime Sen kulak verdin ![]() Beni şitir eyledin ![]() Dilim dönmüyor Sesim çıkmıyor Dudaklarım suskun Konuşma yok; bir hece bile![]() ![]() ![]() Damaklarıma hiç değmedi dilim Her dudak arasını gül bahçesine çeviren o ince çizgi, bir tebessüm yok, tebessüm eden de yok![]() Öpecek yok beni Ve öpemem de![]() ![]() ![]() Daha dudağım dudağıma değmedi “Ağzı var dili yok” bile değilim Dilim yok, ağzımda, damaklarım da, dudaklarım da![]() ![]() Lezzetleri bilmiyorum Dilimi tuza bandırmadım daha Damağımda şeker tadı hiç gezinmedi Dudaklarıma pınar suyu değmedi![]() Ve Sen bana damak verdin Dudak verdin Dil verdin Söz verdin Dudağıma gökten soğuk sular değdireceğine, damağıma lezzetler ihsan edeceğine, dilime şiirler dolayacağına bana söz verdin![]() Ve söz verdin ağzıma ![]() Kurânla konuşan Sen, taşları, dağları, denizleri konuşur eyleyen Sen dilime kelâm verdin ![]() Söz verdin ağzıma ![]() ![]() ![]() Sözden anlayan dostlar verdin ![]() ![]() ![]() Bir tebessümden habersizken, ben gülmeyi bilmezken, bana rahmetinle Sen tebessüm ettin ![]() İki dudak verdin, bir dil Cümle dudakları gül eyledin![]() Gülücükler verdin ![]() Güller verdin ![]() ![]() Ayaklarım yoktu, beni varlığa Sen yürüttün Çıkış yok![]() yollar kapalı![]() ![]() ne dağlar, ne vadiler yürünesi değil![]() ![]() iki ayağım yokluk çukurunda adım atacak yer yok ayaklarım yok![]() ![]() güzel ayakkabılarım da![]() ![]() Çiçekli çoraplarım, yeni örülü patiklerim kayıp Coşkuyla koşacak kimsem yokken, ağı ağı yürüyeceğim yolları bilmezken, Sen beni bilinmez yolardan geçirdin![]() Ayaklar verdin Yokluktan varlığa yürüttün bedenimi Hiç yoktan ayağa kaldırdın beni Yol verdin![]() Ve çiçekli çoraplar ve güzel ayakkabılar verdin Ayakalarımı verdiğin gibi, yürünesi yolları, dağları, denizleri ve vadileri ayaklarımın altına serdin![]() Gelmeye yüzüm yoktu, Sen bana yüz verdin ![]() Bani tanmıyordu annem babam bile ![]() ![]() ![]() Varlığımdan haberli bile değillerdi ![]() Ban de bilmiyorum var olduğumu ![]() Var olma arzumun bile farkında değilim İnsan olduğumu da bilmem “anılmaya değer bir şey” değilim Kimse saymıyor beni![]() Adım yok, adam yerine koyulmuyorum ![]() Yüzüm yok Çatık bir kasım, gamzeli bakışlarım yok Saçlarım, kirpiklerim yok kaşlarım kirli bile değil; yok![]() ![]() yüzüme çamur bulaşmamış; çünkü yok![]() Şekilsiz, biçimsiz, kaba, belirsiz ve korkunç görünüyorum Böyle görseydi beni annem, belki yüz vermezdi bana Yüzüme bakmazdı![]() Yüzüme bir Sen baktın Bana Sen yüz verdin Yokluğun kirli, çirkin maskesini yüzümden indirdin Rahman suretini indirdin yüzüme Annemin gözlerine değesi, “bebek yüzlü” tenler giydirdin ete kemiğe![]() ![]() ![]() Kirpiklerimin ucuna gamzeli bakışlar düşürdün Ve yanaklarıma gülücükler saldın Saçlarımı verdin, “zülf-ü yâr” olası çizgiler çizerek, kaslarımı eğri kıldın yay gibi,Bakışlarıma nur verdin ay gibi ![]() Karşısına vurulası âşıklar koydun ![]() ![]() ![]() Güneşi göz ucuma Sen getirdin ![]() Bilmezdiler oysa ilgimi ![]() Tanımazdılar beni ![]() Sen yüz vermesen, yüzümü kalplerine âşina eylemesen, yüz süremezdim annemin yüzüne ![]() Hayatı yitirdiğimde de bana yeniden hayat verecek Sensin ![]() Birgün toprağa yüz sürdüğümde de tanımayacaklar yine ![]() ![]() ![]() Yüzüme bakmayacaklar ![]() Varlığımı belki hesaba katmayacaklar ![]() Taşlara kazıyacaklar adımı en fazla ![]() ![]() ![]() Unutmamak için ![]() ![]() ![]() Ama beni hiç unutmayacaksın Sen ![]() Beni bilecek, anlayacak, hatırımı Sen soracaksın ![]() Gözümü ve gördüklerimi gören, elimi ve eilmdekileri tutan,dilimi ve dilimdekileri konuşturan, dudağıma tebessüm güller koyan, ayaklarımı yokluktan varlığa ulşatıran, var olmaya yüzüm yokken bana yüz veren Sen; Çürümüş kemiklerim, toprağa düşmüş ellerimi, karanlığa akmış gözlerimi, erimiş dudaklarımı, yokluğa kaymış ayaklarımı, işitmez olmuş kulaklarımı, yitik tebessümümü, unutulmuş yüzümü, Verir de yine Sen verirsin elbet ![]() Yine, yeni, yeniden diriltirsin beni ![]() Ey Hayatı Veren ve Ey Hayatın Sahibi
|
|
|
|