![]() |
Bir Cenin Hatıra Defteri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Cenin Hatıra DefteriBir Ceninin Hatıra Defteri ![]() ![]() ![]() Gözlerim yoktu, gözlerimin olmadığını bir Sen gördün ![]() Görmüyorum ![]() ![]() ![]() Gözlerim yok ![]() ![]() Sen bana gözlerimi verdin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben görmek istiyor bile değilken, beni gördün ![]() Gözümün göreceklerini gördün ![]() ![]() ![]() Sen gördün, Sen verdin ![]() Elim yoktu, sen elimden tuttun ![]() Tutunacak bir dal da bilmem ![]() ![]() Ne avucumda bir şeyim, ne de elde tutmak istediğim ![]() ![]() ![]() Sen bana el verdin ![]() ![]() ![]() Elde edeceklerimi Sen hazır ettin ![]() ![]() ![]() Sağırdım, bana Sen kulak verdin ![]() Bir haber yok, kötüsü bile ![]() ![]() Dalgaların sesini işiten, mahrem fısıltılardan haberli kulaklarım oldu ![]() Kuru yaprağın dalından düşüşünü duyan, rüzgârın ıslığına ritim veren, yağmurun yağışına ahenk katan, her notada ruhuma yeniden üfleyen Sensin ![]() Bana kulak verdin ![]() ![]() Ben kulak sahibi değilken, işitmek isteğimi işittin ![]() Ben müziği bilmezken, ben rüzgârın ve denizin sesini işitmezken, ben annemin sesini tanımazken,ben sağır iken, beni Sen işittin, arzularıma Sen kulak erdin, iç çekişlerimi Sen duydun ![]() Beni Sen işittin, şitmek istedklerime Sen kulak verdin ![]() Beni şitir eyledin ![]() Dilim dönmüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Damaklarıma hiç değmedi dilim ![]() ![]() Öpecek yok beni ![]() ![]() ![]() ![]() Daha dudağım dudağıma değmedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve Sen bana damak verdin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve söz verdin ağzıma ![]() Kurânla konuşan Sen, taşları, dağları, denizleri konuşur eyleyen Sen dilime kelâm verdin ![]() Söz verdin ağzıma ![]() ![]() ![]() Sözden anlayan dostlar verdin ![]() ![]() ![]() Bir tebessümden habersizken, ben gülmeyi bilmezken, bana rahmetinle Sen tebessüm ettin ![]() İki dudak verdin, bir dil ![]() ![]() Gülücükler verdin ![]() Güller verdin ![]() ![]() Ayaklarım yoktu, beni varlığa Sen yürüttün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çiçekli çoraplarım, yeni örülü patiklerim kayıp ![]() ![]() Ayaklar verdin ![]() ![]() ![]() ![]() Ve çiçekli çoraplar ve güzel ayakkabılar verdin ![]() ![]() Gelmeye yüzüm yoktu, Sen bana yüz verdin ![]() Bani tanmıyordu annem babam bile ![]() ![]() ![]() Varlığımdan haberli bile değillerdi ![]() Ban de bilmiyorum var olduğumu ![]() Var olma arzumun bile farkında değilim ![]() ![]() ![]() ![]() Adım yok, adam yerine koyulmuyorum ![]() Yüzüm yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şekilsiz, biçimsiz, kaba, belirsiz ve korkunç görünüyorum ![]() ![]() ![]() Yüzüme bir Sen baktın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kirpiklerimin ucuna gamzeli bakışlar düşürdün ![]() ![]() Bakışlarıma nur verdin ay gibi ![]() ![]() Karşısına vurulası âşıklar koydun ![]() ![]() ![]() Güneşi göz ucuma Sen getirdin ![]() Bilmezdiler oysa ilgimi ![]() Tanımazdılar beni ![]() Sen yüz vermesen, yüzümü kalplerine âşina eylemesen, yüz süremezdim annemin yüzüne ![]() Hayatı yitirdiğimde de bana yeniden hayat verecek Sensin ![]() Birgün toprağa yüz sürdüğümde de tanımayacaklar yine ![]() ![]() ![]() Yüzüme bakmayacaklar ![]() Varlığımı belki hesaba katmayacaklar ![]() Taşlara kazıyacaklar adımı en fazla ![]() ![]() ![]() Unutmamak için ![]() ![]() ![]() Ama beni hiç unutmayacaksın Sen ![]() Beni bilecek, anlayacak, hatırımı Sen soracaksın ![]() Gözümü ve gördüklerimi gören, elimi ve eilmdekileri tutan,dilimi ve dilimdekileri konuşturan, dudağıma tebessüm güller koyan, ayaklarımı yokluktan varlığa ulşatıran, var olmaya yüzüm yokken bana yüz veren Sen; Çürümüş kemiklerim, toprağa düşmüş ellerimi, karanlığa akmış gözlerimi, erimiş dudaklarımı, yokluğa kaymış ayaklarımı, işitmez olmuş kulaklarımı, yitik tebessümümü, unutulmuş yüzümü, Verir de yine Sen verirsin elbet ![]() Yine, yeni, yeniden diriltirsin beni ![]() Ey Hayatı Veren ve Ey Hayatın Sahibi ![]() |
![]() |
![]() |
|