![]() |
Mutfak Terimleri Sözlüğü Ç Harfi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutfak Terimleri Sözlüğü Ç HarfiMutfak Terimleri Sözlüğü Ç Harfi Çakal eriği (Yöresel Tanım) : Yabani erik ![]() Çalkalama (Yöresel Tanım) : Ayran ![]() Çekilmiş Ekmekiçi : Normal ekmeklerin dış kabukları alınıp içi, bir rondo yardımıyla çekilerek inceltilir ![]() Çekilmiş : Kıyılmış, doğranmış ![]() Çektirme : a-Bir sıvıyı kaynatarak azaltma ![]() ![]() Çeltik : İşlenmemiş pirinç tanesi ![]() Çemenotu : Sert, kahverengimsi sarı renkli bir tohumdur ![]() ![]() Çentikleme (Yöresel Tanım) : Bıçak vasıtasıyla dikey ve yatay vuruşlar yaparak ufak parçalara bölmek ![]() Çevirmek : a-Sebze için; sebzeleri aynı boyda kesip yontarak düzgün ve süslü şekil verme usulü ![]() ![]() Çırpma Kabı : Dibi tümsek olan çırpma işlemine elverişli olan metal kap ![]() ![]() Çırpma : Bir çırpma teli yardımıyla, çırpılacak malzemeye, havada daireler çizdirip, içine hava aldırarak çırpılma şekli ![]() Çipa (Yöresel Tanım) : Bahçe ![]() Çiprek : Taze fasulyede veya bazı sebzelerde bulunan lifli kısım, pişmeyerek ağıza gelir (kılçık) ![]() Çir (Yöresel Tanım) : Kuru kayısı veya zerdali ![]() Çiriş (Yöresel Tanım) : Baharda kar kalktıktan sonra ilk yetişen yabani sebzedir ![]() ![]() Çortutu (Yöresel Tanım) : Şalgam ![]() Çörekotu : Çöreklerde ve ekmeklerin üzerine pişirilirken serpilir ![]() ![]() Çuşka : Kırmızı küt burunlu, yuvarlakça çok acı biber ![]() |
![]() |
![]() |
|