Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Sözlük Ağı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
harfi, mutfak, sözlüğü, terimleri

Mutfak Terimleri Sözlüğü F Harfi

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutfak Terimleri Sözlüğü F Harfi



Mutfak Terimleri Sözlüğü F Harfi

Fast-Food (Fast-fud) : Hızlı yemek servisi

Fasulye Otu : Özellikle kurufasulye ya da diğer baklagiller pişirilirken katılırsa lezzet veren bir ottur

Fermantasyon (Fermentation) : Mayalanma

Fermante (Fermente) : Mayalanmış veya dönmüş

Firenk (Yöresel Tanım) : Domates

Fiske : a- Çok az miktarda b- İki parmak ucu ile tutulabilen miktar

Fiks Menü (Fixe menu) : Tek tarife uygulanan ve sınırlı seçme olasılığı olan yemek menüsü

File Badem : Soyulup ince dilimlenmiş badem Pul badem

Fileminyon (Filet mignon) : Küçük bonfile parçası

Fileto : a- Balıktan ayırarak çıkartılan kılçıksız balık eti b- Ördek, tavuk ve hindinin kemiksiz göğüs eti c- Kasaplık hayvanların bonfilesi kimi zaman da kontrfilesi

Firik : Olgunlaşmamış buğday başağı Taze buğday

Fizyolojik : Doğal, normal olarak hücrelerin ve dokunun işleme durumu

Flambe (Flamber) : a- Müşteri önünde, alkol (konyak) dökerek alevlendirilen yemek veya tatlılara (deserlere) verilen ad (krep flambe, muz flambe) B- Bir maddeyi aleve tutarak alazlama usulü (aleve tutma usulü)

Flöron (Fleuron) : Soslu balık filetosu yemeklerinin yanına garnitür olarak konan ay şeklindeki küçük börek

Fond Dö Vo (Fond de veau) : Dana fondu; dana kemiğinden yapılan et suyu veya salçası Temel sos

Fondan (Fondant) : Pastacılıkta kullanılan beyaz şekerleme; şuale ve ekler pastasının üzerine sürülen madde

Fonse (Foncer) : Bir turta kalıbının veya çemberinin köşelerine tart hamurunu (pişerken hamurun kenarları çökmesin diye) iyice bastırarak yerleştirmek

Food&beverage (Fud end bevereyc) : Yiyecek ve içecek

Forma : Hamur, ekmek veya başka bir unsuru süslü biçimde kesmek için kullanılan el aleti (yıldız, çember, ay çiçek vb şeklinde)

Frenk Fesleğini : Nanegillerden tropik kökenli bir ot Domatesle mükemmel bir uyumu vardır Patlıcan ve biberli yemeklerle de önerilir Sarmısakla birleştiğinde biberli bir tat kazanır

Frenk maydanozu : Yerli maydanozun kıvırcık yapraklısı Kokusu daha hafiftir Süslemeye çok uygundur

Fri (Frit) : Kızgın bol yağda pişirme usulü

Frik (Yöresel Tanım) : Sertleşmeden toplanan buğday Başakları tarlada yakılır, kurutulur, dövülür ve çekilir

Fritöz (Friteuse) : Elektrik ya da gazla çalışan, kızgın ve çok yağda kızartma işini yapan alet

Füme (Fumee) : Duman, dumanla hazırlanan yiyecekler (som balığı füme, dil füme vb)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.