![]() |
Mutfak Terimleri Sözlüğü F Harfi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutfak Terimleri Sözlüğü F HarfiMutfak Terimleri Sözlüğü F Harfi Fast-Food (Fast-fud) : Hızlı yemek servisi ![]() Fasulye Otu : Özellikle kurufasulye ya da diğer baklagiller pişirilirken katılırsa lezzet veren bir ottur ![]() Fermantasyon (Fermentation) : Mayalanma ![]() Fermante (Fermente) : Mayalanmış veya dönmüş ![]() Firenk (Yöresel Tanım) : Domates ![]() Fiske : a- Çok az miktarda ![]() ![]() Fiks Menü (Fixe menu) : Tek tarife uygulanan ve sınırlı seçme olasılığı olan yemek menüsü ![]() File Badem : Soyulup ince dilimlenmiş badem ![]() ![]() Fileminyon (Filet mignon) : Küçük bonfile parçası ![]() Fileto : a- Balıktan ayırarak çıkartılan kılçıksız balık eti ![]() ![]() ![]() Firik : Olgunlaşmamış buğday başağı ![]() ![]() Fizyolojik : Doğal, normal olarak hücrelerin ve dokunun işleme durumu ![]() Flambe (Flamber) : a- Müşteri önünde, alkol (konyak) dökerek alevlendirilen yemek veya tatlılara (deserlere) verilen ad (krep flambe, muz flambe) ![]() ![]() Flöron (Fleuron) : Soslu balık filetosu yemeklerinin yanına garnitür olarak konan ay şeklindeki küçük börek ![]() Fond Dö Vo (Fond de veau) : Dana fondu; dana kemiğinden yapılan et suyu veya salçası ![]() ![]() Fondan (Fondant) : Pastacılıkta kullanılan beyaz şekerleme; şuale ve ekler pastasının üzerine sürülen madde ![]() Fonse (Foncer) : Bir turta kalıbının veya çemberinin köşelerine tart hamurunu (pişerken hamurun kenarları çökmesin diye) iyice bastırarak yerleştirmek ![]() Food&beverage (Fud end bevereyc) : Yiyecek ve içecek ![]() Forma : Hamur, ekmek veya başka bir unsuru süslü biçimde kesmek için kullanılan el aleti (yıldız, çember, ay çiçek vb ![]() ![]() Frenk Fesleğini : Nanegillerden tropik kökenli bir ot ![]() ![]() ![]() ![]() Frenk maydanozu : Yerli maydanozun kıvırcık yapraklısı ![]() ![]() ![]() Fri (Frit) : Kızgın bol yağda pişirme usulü ![]() Frik (Yöresel Tanım) : Sertleşmeden toplanan buğday ![]() ![]() Fritöz (Friteuse) : Elektrik ya da gazla çalışan, kızgın ve çok yağda kızartma işini yapan alet ![]() Füme (Fumee) : Duman, dumanla hazırlanan yiyecekler (som balığı füme, dil füme vb ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|