Örnek Bayram Menüsü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Örnek Bayram MenüsüÖRNEK BAYRAM MENÜSÜ Medical Park Fatih Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Sevil Nas Can; yıl içinde en çok kilo alınan zaman dilimi olan Ramazan Bayramında nasıl beslenmek gerektiği konusunda bilgi verdi: ![]() Kalkınca: 2 bardak ılık su, 2 kuru kayısı, 2 ceviz Kahvaltı (en geç 9,30-10,00 arası yapılmalıdır): Yeşil çay 1-2 dilim orta yağlı peynir çeşitleri (beyaz peynir-dil peyniri- taze kaşar-çökelek veya lor gibi) Bol yeşillik – domates-salatalık-maydanoz-közlenmiş biber ½ yufkadan yapılmış sebzeli yağsız gözleme 1 yumurtada yapılmış yağsız menemen veya omlet 1 dilim kepekli ekmek 1-2 tatlı kaşığı pekmez veya bal Öğle (saat 13 00-13 30 arası):1-2 bardak su 7-8 kaşık zeytinyağlı sebze 1 büyük bardak az tuzlu ayran Bol salata 2 dilim kepekli ekmek Ara öğün (Saat 16 00-16 30 arası):1 kase sütlü tatlı veya 1 dilim kek veya 1 dilim tepsi böreği veya yağsız tost Akşam (en geç 19 30-20 00 arası):1-2 bardak su 1 kepçe çorba 1 orta boy balık ızgara veya 1 but fırında veya bol sebzeli tavuk sote veya 3-4 ızgara yağsız dana etinden köfte / yanında bol sebze buğulama ile Salata (kişi başı 1 tatlı kaşığı zeytinyağı konulabilir) 4-5 kaşık bulgur pilavı veya kepekli makarna Ara öğün (Saat 21 30-22 00 arası):2-3 porsiyon taze mevsim meyvesi Günlük 2-2 5 litre su ve şekersiz açık çay içilebilir
|
|
|
|