![]() |
Örnek Bayram Menüsü
ÖRNEK BAYRAM MENÜSÜ
Medical Park Fatih Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Sevil Nas Can; yıl içinde en çok kilo alınan zaman dilimi olan Ramazan Bayramında nasıl beslenmek gerektiği konusunda bilgi verdi: http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Kalkınca: 2 bardak ılık su, 2 kuru kayısı, 2 ceviz Kahvaltı (en geç 9,30-10,00 arası yapılmalıdır): Yeşil çay 1-2 dilim orta yağlı peynir çeşitleri (beyaz peynir-dil peyniri- taze kaşar-çökelek veya lor gibi) Bol yeşillik – domates-salatalık-maydanoz-közlenmiş biber ½ yufkadan yapılmış sebzeli yağsız gözleme 1 yumurtada yapılmış yağsız menemen veya omlet 1 dilim kepekli ekmek 1-2 tatlı kaşığı pekmez veya bal Öğle (saat 13.00-13.30 arası): 1-2 bardak su 7-8 kaşık zeytinyağlı sebze 1 büyük bardak az tuzlu ayran Bol salata 2 dilim kepekli ekmek Ara öğün (Saat 16.00-16.30 arası): 1 kase sütlü tatlı veya 1 dilim kek veya 1 dilim tepsi böreği veya yağsız tost Akşam (en geç 19.30-20.00 arası): 1-2 bardak su 1 kepçe çorba 1 orta boy balık ızgara veya 1 but fırında veya bol sebzeli tavuk sote veya 3-4 ızgara yağsız dana etinden köfte / yanında bol sebze buğulama ile Salata (kişi başı 1 tatlı kaşığı zeytinyağı konulabilir) 4-5 kaşık bulgur pilavı veya kepekli makarna Ara öğün (Saat 21.30-22.00 arası): 2-3 porsiyon taze mevsim meyvesi Günlük 2-2.5 litre su ve şekersiz açık çay içilebilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.