Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dikkat, edilmesi, gereken, gıdaları, hususlar, saklarken

Gıdaları Saklarken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gıdaları Saklarken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar



Gıdaları saklarken dikkat edilmesi gereken hususlar

* Pişmiş gıdalar buzdolabında, rafın en üstünde saklanmalıdır Bu sayede çiğ ve mikrop barındırabilecek olan gıdalardan pişmiş gıdanın içine su akması engellenir Özellikle çiğ et ve tavuk gibi gıdalar dolapta saklanırken ya da çözdürülürken, dolabın en alt bölümünde veya çözdürme bölümlerinde bekletilmelidir

* Yağlar serin ve ışıksız ortamda saklanmalıdır

* Yumurta buzdolabında yıkanmadan saklanırsa, besin değerini korumuş olur Ancak kullanımdan hemen önce dış yüzeyi iyice yıkanmalıdır

* Gıdaları açıkta saklarken sıcaklık ve neme dikkat etmek gerekir Örneğin patates aydınlıkta yeşillenir Serin, kuru ve ışıksız bir dolapta saklanmalıdır Ekmek iki günden fazla saklanacaksa, açıkta değil buzdolabında saklanmalıdır

* Çikolata çok dayanıklı bir besin maddesi değildir İçindeki yağ ve kakao, eğer uygun şartlarda saklanmazsa çok kısa zamanda bozulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.