![]() |
Gıdaları Saklarken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Gıdaları saklarken dikkat edilmesi gereken hususlar
* Pişmiş gıdalar buzdolabında, rafın en üstünde saklanmalıdır. Bu sayede çiğ ve mikrop barındırabilecek olan gıdalardan pişmiş gıdanın içine su akması engellenir. Özellikle çiğ et ve tavuk gibi gıdalar dolapta saklanırken ya da çözdürülürken, dolabın en alt bölümünde veya çözdürme bölümlerinde bekletilmelidir. * Yağlar serin ve ışıksız ortamda saklanmalıdır. * Yumurta buzdolabında yıkanmadan saklanırsa, besin değerini korumuş olur. Ancak kullanımdan hemen önce dış yüzeyi iyice yıkanmalıdır. * Gıdaları açıkta saklarken sıcaklık ve neme dikkat etmek gerekir. Örneğin patates aydınlıkta yeşillenir. Serin, kuru ve ışıksız bir dolapta saklanmalıdır. Ekmek iki günden fazla saklanacaksa, açıkta değil buzdolabında saklanmalıdır. * Çikolata çok dayanıklı bir besin maddesi değildir. İçindeki yağ ve kakao, eğer uygun şartlarda saklanmazsa çok kısa zamanda bozulur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.