|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
derin, devlet, güvenliği, ihtiyacı, milli, türkiyenin |
![]() |
Türkiye'nin Milli Güvenliği Ve Derin Devlet İhtiyacı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkiye'nin Milli Güvenliği Ve Derin Devlet İhtiyacıTürkiye'nin Milli Güvenliği ve “Derin Devlet” İhtiyacı Türk insanının bugün içinde bulunduğu zihniyet durumu “hafızlayan” olarak tek kelimeyle açıklanabilir ![]() Tıpkı eğitim sistemimiz gibi ![]() Benim hafızlayan olarak tanımladığımı Mahir Kaynak “öğrenen” diye tanımlıyor ![]() Kendimizi kandırmayalım ![]() ![]() ![]() ![]() Neden mi? Amerikan eğitim sistemi “sirk aslanları” yetiştirir ![]() ![]() Ancak Amerikan üniversitelerine ta ilköğretimden itibaren başlayan bir yönlendirme vardır ![]() ![]() Beklenenin aksine ilk on üniversiteye girenlerin çoğu zengin çocukları değil, orta halli Amerikalıların çocuklarıdır ![]() Bunlar, adam gibi burslarla, üniversite, şirketler, kamu kurumları ve zenginler tarafından parasal olarak desteklenerek maddi bakımdan rahat bir öğrencilik yapmaları sağlanır ![]() 2005 Türkiyesinde “çok dindar” veya “laik” zenginler üniversitede okuyan bir kısım çocuklarımıza ayda 70 YTL, 120 YTL gibi ultra burslar (!) vermektedir ![]() Buna en hafifi ile Allahı kandırmak (!) ve kendi vicdanlarına “teyemmüm” yaptırmak (!) denir ![]() Biliyorsunuz, “teyemmüm” suyun bulunmadığı zaruri hallerde toprakla abdest almaktır ![]() Yukarıda bahsettiğimiz on üniversitenin toplam öğrenci sayısı 130 bin civarındadır ![]() ![]() Adam gibi burslar burada da devreye girer ![]() İşte Amerikaya Amerika yapan, DERİN DEVLET kuran bunlardır ![]() Derin Devlet Amerikadaki bizden “Kurtlar Vadisi” ve benzerlerindeki soytarılıklar değildir ![]() “Kurtar Vadisi” orada da vardır ![]() ![]() Derin devlet ne yapar? “Derin devlet” bilgi toplar, topladığı bilgileri muhtelif ekipler analiz eder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düşünen analistler, askeri, siyasi, dini, kültürel; özel sektöre, azınlıklara, dini tarikatlara, sağcılara, solculara, komünistlere, faşistlere, velhasıl “DEVLET”in içte ve dışta idare etmesi gereken her grup ve/veya devlet için alternatif planlar hazırlar, “şartlar” hangisine uygunsa “Derin Devlet” onu “tedavül”e sürer ![]() Türkiye 10 Kasım 1938den beri açık araziye dönmüş bir ülkedir ![]() ![]() Türkiye ile ilgili bir “operasyon” yapacağına da işi içerideki kafadarlarına havale etmektedirler ![]() ![]() Eğitim sistemimiz bile düşünmeyen, düşünemeyen, hafızlayan tek tip insanlar yetiştirilmektedir ![]() ![]() Bu “fasit” daire kırılmadan Türkiyenin “meddi cezir”lerden çıkması, bölgesel ve küresel oyun kurucu olması mümkün değildir ![]() Oyun kuruculuk ekonomik zenginliğe bağlı değildir ![]() ![]() Eğer her şeye ekonomi gözüyle bakan bir “elit” kadrosuna sahipseniz, önce topyekün beyinlerin, sonra bacak aralarının, en sonunda da ruhların ırzına… Küresel güçler tarafından ihtiyaca binaen halledilirsiniz ![]() Kuzey Irak politikamıza bakınız ![]() AB ile ilişkilerimizdeki aymazlığa bakınız ![]() Kıbrıs politikamıza bakınız ![]() Eğitim politikamıza bakınız ![]() Ekonomi politikasızlığımıza bakınız ![]() Toptan dış politikamıza bakınız ![]() Sağlık politikamıza bakınız ![]() Ulaşım politikamıza bakınız ![]() Enerji politikamıza bakınız ![]() İstanbul Topkapıya hemen hemen bütün Türk insanı bilir ![]() ![]() ![]() Topkapıda bu durum Türk devletinin bütün kurumlarında vardır ![]() ![]() Keşke Demirel GAP ile övüneceğine on milyar dolar harcayarak iki tane “Yale veya “Harvard” üniversitesi kursaydı ![]() Çünkü Türkiyenin milli-ulusal, düşünen, araştıran ve uygulamaya proje üreten beyinlere ihtiyacı vardır ![]() Ekonomik, siyasi ve kültürel kurtuluşun yolu buradadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğerlerini de merak ediyorsunuz değil mi? YÖK üyelerinin altısının da sıfır makalesi var, dördünün de birer adet ![]() Sayın Demireli örnek verdim ![]() Demek ki, Türkiyede derin devletin adı var kendisi yok ![]() Amerikayı yöneten “derin devlet” yukarıda saydıklarımı, Türkiye dahil dünyanın her yerine karşı önceden hazırlayıp, zamanı gelince raftan indirip uygulamaya koyan bir devlettir ![]() Yoksa derin devlet “Kurtlar Vadisi”ndeki sürekli “tetik düşüren” mafyamatik sebep-sonuç ilişkileri değildir ![]() Derin devlet bilgidir ![]() ![]() Bu da Türk devleti için, bir başka zafiyetin gelişmesi demektir ![]() “Ya devlet başa, ya kuzgun leşe ![]() 21 ![]() ![]() ![]() MGKyı AB istedi diye kuşa çevirenlerden bu beklenebilir mi? |
![]() |
![]() |
|