![]() |
Kızılcık Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızılcık Çorbası TarifiMalzemeler
Yağ önce tencerede kızdırır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kızılcık Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızılcık Çorbası TarifiKızılcık Çorbası Tarifi 500 gr taze kızılcık 200 gr un 1 yumurtanın sarısı 100 gr (1/2 su bardağı) süt 500 gr (2+1/2 su bardağı) su yada et suyu 1 çay kaşığı tuz kahve kaşığının ucuyla kırmızıbiber 4 çorba kaşığı kızarmış ekmek Önce kızılcıkları bol suda yıkayıp süzünüz ![]() ![]() Geniş bir kaba unu eleyip ortasını açınız ![]() ![]() Bir başka tencerede suyu yada et suyunu orta ateşte kaynatınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Kızılcık çorbasının özelliği, ekşi ve koyukırmızı olmasıdır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|