![]() |
Analı Kızlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Analı Kızlı TarifiAnalı Kızlı Tarifi ![]() MALZEMELER 500 gr çiğköftelik kıyma 250 gr az yağlı kıyma 1 kg kemikli kuzu eti 100 gr iri çekilmiş ceviz 300 gr nohut ½ kg köftelik bulgur 3 adet büyük soğan 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı tereyağı 2 adet limon 1 çorba kaşığı nane 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Akşamdan ıslatılmış nohut, et, biber, domates salçası ve küp şeklinde doğranmış 1 adet soğanı bir tencereye alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Analı Kızlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Analı Kızlı TarifiAnalı Kızlı Tarifi Malzemeler: Yarım kilo çiğ köftelik kıyma 1 su bardağı nohut Yarım kilo köftelik bulgur 250 gram az yağlı kıyma 3 adet kuru soğan 100 gram iri çekilmiş ceviz 2 adet limon suyu 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı kuru nane 1 yemek kaşığı tereyağı 5-6 dal maydanoz Yeteri kadar tuz karabiber Hazırlanışı: Akşamdan ıslattığınız nohut, biber, domates salçası ve ince kıyılmış bir kuru soğanı tencereye alıp üzerini örtecek kadar su koyup tuz ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|