ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Analı Kızlı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1016990)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:06 AM

Analı Kızlı Tarifi
 
Analı Kızlı Tarifi

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

MALZEMELER

500 gr çiğköftelik kıyma
250 gr az yağlı kıyma
1 kg kemikli kuzu eti
100 gr iri çekilmiş ceviz
300 gr nohut
½ kg köftelik bulgur
3 adet büyük soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet limon
1 çorba kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

Akşamdan ıslatılmış nohut, et, biber, domates salçası ve küp şeklinde doğranmış 1 adet soğanı bir tencereye alın. Üzerini kapatacak kadar su ve tuz ilave ederek pişirin. Başka bir kapta az yağlı kıymayı suyunu bırakıncaya kadar kavurun. Küp şeklinde kesilmiş 2 adet soğanı da kıymaya ilave ederek kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve cevizi ilave edin ve soğumaya bırakın. Çiğköftelik kıyma, ince bulgur, tuz ve karabiberi az su ilavesiyle macun kıvamına gelecek şekilde yoğurun. Hazırladığınız bu harcın bir kısmını ayırdıktan sonra misket büyüklüğünde köfteler yapın. Kalan kısmından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak içini oyduktan sonra içli köfte yapar gibi içine cevizli harçtan ilave ederek kapatın. Köfteleri bir süzgece alın. İçinde su kaynayan bir tencereye bu süzgeci yerleştirin. Bir süre haşladıktan sonra, daha önce hazırlamış olduğunuz salçalı et suyuna süzerek alın. 2 limonun suyunu sıkın. Tereyağını eritin, naneyi yağda biraz çevirin ve yemeğinizin üzerine döktükten sonra servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:07 AM

Analı Kızlı Tarifi
 
Analı Kızlı Tarifi

Malzemeler:

Yarım kilo çiğ köftelik kıyma
1 su bardağı nohut
Yarım kilo köftelik bulgur
250 gram az yağlı kıyma
3 adet kuru soğan
100 gram iri çekilmiş ceviz
2 adet limon suyu
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı tereyağı
5-6 dal maydanoz
Yeteri kadar tuz karabiber

Hazırlanışı:

Akşamdan ıslattığınız nohut, biber, domates salçası ve ince kıyılmış bir kuru soğanı tencereye alıp üzerini örtecek kadar su koyup tuz ilave edin. Nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Diğer tarafta az yağlı kıymayı suyunu bırakıncaya kadar kavurun. İki soğanı da küp şeklinde doğrayıp kıymayı katın. Kavrulunca tuz, karabiber, ceviz ve kıyılmış maydanozu ekleyip soğumaya bırakın. Çiğ köftelik kıyma, ince bulgur, tuz, karabiber ve az az su ilavesiyle macun kıvamına gelecek şekilde yoğurun. Hazırladığınız bu harcın bir kısmını ayırın ve misket büyüklüğünde köfteler yuvarlayın. Kalan kısmından ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak içlerini oyun. İçli köfte yapar gibi içine cevizli harçtan ilave ederek kapatın. Nohutlu kaynayan salçalı suya limon suyunu katarak köfteleri içine alın. 10 dakika kapatıp ateşten alın. Tereyağını eritin. Naneyi yağda biraz çevirip yemeğin üzerine döktükten sonra servise sunun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.