Kuşburnu Çorbası Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuşburnu Çorbası TarifiKuşburnu Çorbası Tarifi Malzemeler: 500 gr kuşburnu, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı un, 1 lt su 200 gr kıyma, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tutam karabiber kimyon nane Ayıklanıp yıkanan kuşburnuları 1 lt suda 30 dakika kaynatılır Daha sonra kevgirden ve tel süzgeçten geçirilir Diğer taraftan kıyma içerine tuz, karabiber kimyon katılarak fındık büyüklüğünde köfteler hazırlanır ve bunlar suda kaynatılarak pişirilir Bir tencereye tereyağı ve un konulur Un kavruluncaya kadar karıştırılır Bu karışımın içine hazırlanan kuşburnu suyu ilave edilir 15 dakika sureyle karıştırılır Hazırlanan köfteler ilave edilir Çorba bir müddet kaynadıktan sonra ocaktan alınır Kızarmış yağa nane katılarak üzerine dökülür Sıcak sıcak servis yapılır |
Kuşburnu Çorbası Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuşburnu Çorbası TarifiKuşburnu Çorbası Tarifi 1kg kuşburnu 100 gr tereyağı 1 çay bardağı un su 200 gr kıyma 1 tutam tuz 1 tutam karabiber, kimyon nane Ayıklanıp yıkanan kuşburnu1 suda 30 dakika kaynatılır; kevgirden ve tel süzgeçten geçirilir Diğer tarafta kıyma, tuz, karabiber, kimyon, fındık büyüklüğünde köfteler olarak hazırlanıp suda kaynatılarak pişirilir Bir tencerede un tereyağda kavrulur; kuşburnu suyu, hazırlanan köfteler ilave edilir Çorba kaynadıktan sonra üzerine kızarmış yağda nane dökülür Sıcak servis yapılır |
Kuşburnu Çorbası Tarifi |
10-29-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuşburnu Çorbası TarifiKuşburnu Çorbası Tarifi Malzemeler Yarım kilo kuşburnu, 1 kaşık tereyağ, Yarım çay bardağı un, 5 su bardağı su, 250 gr kıyma, Yeterince tuz, 1 fiske karabiber, Biraz fesleğen yada nane, Yapılışı Kuşburunlarını kaynar su ile yumuşayıncaya kadar kaynatalım Kıymaya baharatları ve tuzunu katıp yoğurup küçük köfteler hazırlayıp haşlayarak pişirelim Ayrı bir kapta yağı eritip unla kavuralım bu karışıma tel süzgeçten geçirdiğimiz kuşburnunu katıp (kıvamı çok yoğunsa köfteleri haşladığınız sudan katın) bir miktar kaynatıp içerisine köfteleri atıp biraz daha kaynatıp üzerine fesleğen yada nane serpip servis edelim Şifa Niyetine |
|