Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, kuşburnu, tarifi

Kuşburnu Çorbası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuşburnu Çorbası Tarifi



Kuşburnu Çorbası Tarifi

Malzemeler:
500 gr kuşburnu,
1 yemek kaşığı tereyağı,
2 yemek kaşığı un,
1 lt su
200 gr kıyma,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tutam karabiber
kimyon
nane

Ayıklanıp yıkanan kuşburnuları 1 lt suda 30 dakika kaynatılır Daha sonra kevgirden ve tel süzgeçten geçirilir Diğer taraftan kıyma içerine tuz, karabiber kimyon katılarak fındık büyüklüğünde köfteler hazırlanır ve bunlar suda kaynatılarak pişirilir Bir tencereye tereyağı ve un konulur Un kavruluncaya kadar karıştırılır Bu karışımın içine hazırlanan kuşburnu suyu ilave edilir 15 dakika sureyle karıştırılır Hazırlanan köfteler ilave edilir Çorba bir müddet kaynadıktan sonra ocaktan alınır Kızarmış yağa nane katılarak üzerine dökülür Sıcak sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Kuşburnu Çorbası Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuşburnu Çorbası Tarifi



Kuşburnu Çorbası Tarifi

1kg kuşburnu
100 gr tereyağı
1 çay bardağı un
su
200 gr kıyma
1 tutam tuz
1 tutam karabiber,
kimyon
nane

Ayıklanıp yıkanan kuşburnu1 suda 30 dakika kaynatılır; kevgirden ve tel süzgeçten geçirilir Diğer tarafta kıyma, tuz, karabiber, kimyon, fındık büyüklüğünde köfteler olarak hazırlanıp suda kaynatılarak pişirilir Bir tencerede un tereyağda kavrulur; kuşburnu suyu, hazırlanan köfteler ilave edilir Çorba kaynadıktan sonra üzerine kızarmış yağda nane dökülür Sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Kuşburnu Çorbası Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuşburnu Çorbası Tarifi



Kuşburnu Çorbası Tarifi

Malzemeler
Yarım kilo kuşburnu,
1 kaşık tereyağ,
Yarım çay bardağı un,
5 su bardağı su,
250 gr kıyma,
Yeterince tuz,
1 fiske karabiber,
Biraz fesleğen yada nane,



Yapılışı
Kuşburunlarını kaynar su ile yumuşayıncaya kadar kaynatalım
Kıymaya baharatları ve tuzunu katıp yoğurup küçük köfteler hazırlayıp haşlayarak pişirelim Ayrı bir kapta yağı eritip unla kavuralım bu karışıma tel süzgeçten geçirdiğimiz kuşburnunu katıp (kıvamı çok yoğunsa köfteleri haşladığınız sudan katın) bir miktar kaynatıp içerisine köfteleri atıp biraz daha kaynatıp üzerine fesleğen yada nane serpip servis edelim Şifa Niyetine

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.