ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Kuşburnu Çorbası Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1016780)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:41 AM

Kuşburnu Çorbası Tarifi
 
Kuşburnu Çorbası Tarifi

Malzemeler:
500 gr. kuşburnu,
1 yemek kaşığı tereyağı,
2 yemek kaşığı un,
1 lt. su
200 gr. kıyma,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tutam karabiber
kimyon
nane.

Ayıklanıp yıkanan kuşburnuları 1 lt. suda 30 dakika kaynatılır. Daha sonra kevgirden ve tel süzgeçten geçirilir. Diğer taraftan kıyma içerine tuz, karabiber kimyon katılarak fındık büyüklüğünde köfteler hazırlanır ve bunlar suda kaynatılarak pişirilir. Bir tencereye tereyağı ve un konulur. Un kavruluncaya kadar karıştırılır. Bu karışımın içine hazırlanan kuşburnu suyu ilave edilir. 15 dakika sureyle karıştırılır. Hazırlanan köfteler ilave edilir. Çorba bir müddet kaynadıktan sonra ocaktan alınır Kızarmış yağa nane katılarak üzerine dökülür. Sıcak sıcak servis yapılır.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:41 AM

Kuşburnu Çorbası Tarifi
 
Kuşburnu Çorbası Tarifi

1kg kuşburnu
100 gr tereyağı
1 çay bardağı un
su
200 gr kıyma
1 tutam tuz
1 tutam karabiber,
kimyon
nane

Ayıklanıp yıkanan kuşburnu1 suda 30 dakika kaynatılır; kevgirden ve tel süzgeçten geçirilir. Diğer tarafta kıyma, tuz, karabiber, kimyon, fındık büyüklüğünde köfteler olarak hazırlanıp suda kaynatılarak pişirilir. Bir tencerede un tereyağda kavrulur; kuşburnu suyu, hazırlanan köfteler ilave edilir. Çorba kaynadıktan sonra üzerine kızarmış yağda nane dökülür. Sıcak servis yapılır.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:42 AM

Kuşburnu Çorbası Tarifi
 
Kuşburnu Çorbası Tarifi

Malzemeler
Yarım kilo kuşburnu,
1 kaşık tereyağ,
Yarım çay bardağı un,
5 su bardağı su,
250 gr. kıyma,
Yeterince tuz,
1 fiske karabiber,
Biraz fesleğen yada nane,

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Yapılışı
Kuşburunlarını kaynar su ile yumuşayıncaya kadar kaynatalım.
Kıymaya baharatları ve tuzunu katıp yoğurup küçük köfteler hazırlayıp haşlayarak pişirelim. Ayrı bir kapta yağı eritip unla kavuralım bu karışıma tel süzgeçten geçirdiğimiz kuşburnunu katıp (kıvamı çok yoğunsa köfteleri haşladığınız sudan katın) bir miktar kaynatıp içerisine köfteleri atıp biraz daha kaynatıp üzerine fesleğen yada nane serpip servis edelim. Şifa Niyetine.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.