Haydari Mezesi Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Haydari Mezesi TarifiMalzemeler 1 Su Bardağı Süzme Yoğurt 3 Çorba Kaşığı Beyaz Peynir Rendesi 3 Diş Sarmısak Kimyon Tuz Kuru Nane 1 Fincan Zeytinyağı Üzerine serpmek için Kırmızıbiber Sivribiber (Arzuya göre) Yemeğin Tarifi Sarmısağı ezelim Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla beraber karıştıralım Arzuya göre sivri biberleri ince ince kıyıp ilave edelim Üzerine kırmızı biber serperek servis yapalım |
Haydari Mezesi Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Haydari Mezesi TarifiHaydari Tarifi Malzemeler 1 Su Bardağı Süzme Yoğurt 3 Çorba Kaşığı Beyaz Peynir Rendesi 3 Diş Sarmısak Kimyon Tuz Kuru Nane 1 Fincan Zeytinyağı Üzerine serpmek için Kırmızıbiber Sivribiber (Arzuya göre) Yemeğin Tarifi Sarmısağı ezelim Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla beraber karıştıralım Arzuya göre sivri biberleri ince ince kıyıp ilave edelim Üzerine kırmızı biber serperek servis yapalım |
Haydari Mezesi Tarifi |
10-29-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Haydari Mezesi TarifiHaydari Tarifi 750 gr süzme yoğurt 150 gr Labne peyniri 1 büyük demet dereotu 3-4 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı kuru nane (ya da çeyrek demet ince kıyılmış taze nane) Derin bir karıştırma kabına yoğurdumuzu ve labne peynirimizi alalım, üzerine sırasıyla, ince ince kıydığımız dereotlarını, havanda dövdüğümüz (yada ince kıydığımız) sarımsaklarımızı, nanemizi, tuzumuzu ve zeytinyağımızı ilave edip karıştıralım Karışımızı servis kabımıza alıp üzerini dereotu ve nane ile süsleyelim ve buzdolabında bir süre bekletelim Ben renk açısından kontrast oluşturması için süsleme yaparken pul biberde kullanıyorum |
Haydari Mezesi Tarifi |
10-29-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Haydari Mezesi TarifiHaydari Mezesi Tarifi 15 su bardağı süzme yoğurt 3 çorba kaşığı beyaz peynir rendesi 1 tatlı kaşığı kuru nane 2 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tutam tuz 2 diş sarımsak 2 adet nane yaprağı Biraz pul biber Süzme yoğurdu derin ve geniş bir kaba boşaltın İçine rendelediğiniz veya bir çatal yardımıyla ezdiğiniz beyaz peynirini, kuru naneyi, kimyonu, tuzu, çok ince kıyılmış sarımsağı (dilerseniz sarımsağı tuzla dövüp öyle koyabilirsiniz), 1 tatlı kaşığı zeytinyağını ekleyip karıştırın Servis tabağına alıp, üzerine geri kalan 1 tatlı kaşığı zeytinyağını da gezdirip, pul biberini de üzerine serpiştirin Taze nane yapraklarını yıkadıktan sonra servise hazır olan Haydari tabağının ortasına gelecek şekilde yerleştirip servis edebilirsiniz |
Haydari Mezesi Tarifi |
10-29-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Haydari Mezesi Tarifi1 Yemek Kaşığı Sana Klasik 3 Diş sarımsak 3 Çorba Kaşığı BPEYNİR RENDESİ 1 Tutam kimyon 1 Fincan zeytinyağı 1 Tutam tuz 1 Su Bardağı süzme yoğurt 1 Tutam kuru nane 1 Tutam KIRMIZI BİBER Sarmısağı ezelim Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla beraber karıştıralım ve son olarakta 1 kaşık sanayı eritip kırmızı biberle üzerine serpiştirelim |
|