ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Salata & Meze (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=689)
-   -   Haydari Mezesi Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1016480)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:41 AM

Haydari Mezesi Tarifi
 
Malzemeler
1 Su Bardağı Süzme Yoğurt
3 Çorba Kaşığı Beyaz Peynir Rendesi
3 Diş Sarmısak
Kimyon
Tuz
Kuru Nane
1 Fincan Zeytinyağı
Üzerine serpmek için Kırmızıbiber
Sivribiber (Arzuya göre)

Yemeğin Tarifi
Sarmısağı ezelim. Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla beraber karıştıralım.
Arzuya göre sivri biberleri ince ince kıyıp ilave edelim. Üzerine kırmızı biber serperek servis yapalım

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:41 AM

Haydari Mezesi Tarifi
 
Haydari Tarifi

Malzemeler
1 Su Bardağı Süzme Yoğurt
3 Çorba Kaşığı Beyaz Peynir Rendesi
3 Diş Sarmısak
Kimyon
Tuz
Kuru Nane
1 Fincan Zeytinyağı
Üzerine serpmek için Kırmızıbiber
Sivribiber (Arzuya göre)
Yemeğin Tarifi
Sarmısağı ezelim. Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla beraber karıştıralım.
Arzuya göre sivri biberleri ince ince kıyıp ilave edelim. Üzerine kırmızı biber serperek servis yapalım


Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:41 AM

Haydari Mezesi Tarifi
 
Haydari Tarifi

750 gr süzme yoğurt
150 gr Labne peyniri
1 büyük demet dereotu
3-4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane (ya da çeyrek demet ince kıyılmış taze nane)

Derin bir karıştırma kabına yoğurdumuzu ve labne peynirimizi alalım, üzerine sırasıyla, ince ince kıydığımız dereotlarını, havanda dövdüğümüz (yada ince kıydığımız) sarımsaklarımızı, nanemizi, tuzumuzu ve zeytinyağımızı ilave edip karıştıralım. Karışımızı servis kabımıza alıp üzerini dereotu ve nane ile süsleyelim ve buzdolabında bir süre bekletelim.
Ben renk açısından kontrast oluşturması için süsleme yaparken pul biberde kullanıyorum.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:41 AM

Haydari Mezesi Tarifi
 
Haydari Mezesi Tarifi

1.5 su bardağı süzme yoğurt
3 çorba kaşığı beyaz peynir rendesi
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tutam tuz
2 diş sarımsak
2 adet nane yaprağı
Biraz pul biber

Süzme yoğurdu derin ve geniş bir kaba boşaltın. İçine rendelediğiniz veya bir çatal yardımıyla ezdiğiniz beyaz peynirini, kuru naneyi, kimyonu, tuzu, çok ince kıyılmış sarımsağı (dilerseniz sarımsağı tuzla dövüp öyle koyabilirsiniz), 1 tatlı kaşığı zeytinyağını ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp, üzerine geri kalan 1 tatlı kaşığı zeytinyağını da gezdirip, pul biberini de üzerine serpiştirin. Taze nane yapraklarını yıkadıktan sonra servise hazır olan Haydari tabağının ortasına gelecek şekilde yerleştirip servis edebilirsiniz.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:42 AM

Haydari Mezesi Tarifi
 
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik

3 Diş sarımsak

3 Çorba Kaşığı B.PEYNİR RENDESİ

1 Tutam kimyon

1 Fincan zeytinyağı

1 Tutam tuz

1 Su Bardağı süzme yoğurt

1 Tutam kuru nane

1 Tutam KIRMIZI BİBER

Sarmısağı ezelim. Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla beraber karıştıralım ve son olarakta 1 kaşık sanayı eritip kırmızı biberle üzerine serpiştirelim.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.