Kayısılı Üzümlü Tart Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısılı Üzümlü Tart TarifiKayısılı Üzümlü Tart Tarifi 1 adet hazır tart hamuru 300 ml (1 su bardağı) süt 3 çorba kaşığı mısır unu 2 çorbak aşığı tozşeker Bir kaç damla vanilya esansı 150 gram krema 10 adet kayısı 25 adet üzüm tanesi 2 çorba kaşığı çiçek balı 1 Tart hamurunu dikdörtgen bir turta kabına yayın 150 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin Soğumaya bırakın 2 Bu arada sütün bir kısmını, mısır unu, tozşeker ve vanilya esansı ile karıştırın 3 Geri kalan sütü kaynatın ve pişen hamurun üstüne dökün Daha önceden hazırladığınız vanilyalı karışımı bir kaşıkla karıştırarak pişirin Krem haline gelince hamurun üzerine boşaltın Kremayı da üzerine sürün 4 İkiye ayrılmış, çekirdekleri çıkartılmış kayısı ve üzüm tanelerini de en üste yerleştirdikten sonra üzerlerine bal sürün Buzdolabında soğutup servis yapın
|
|
|
|