![]() |
Kayısılı Üzümlü Tart Tarifi
Kayısılı Üzümlü Tart Tarifi
1 adet hazır tart hamuru 300 ml. (1 su bardağı) süt 3 çorba kaşığı mısır unu 2 çorbak aşığı tozşeker Bir kaç damla vanilya esansı 150 gram krema 10 adet kayısı 25 adet üzüm tanesi 2 çorba kaşığı çiçek balı 1 Tart hamurunu dikdörtgen bir turta kabına yayın. 150 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin. Soğumaya bırakın. 2 Bu arada sütün bir kısmını, mısır unu, tozşeker ve vanilya esansı ile karıştırın. 3 Geri kalan sütü kaynatın ve pişen hamurun üstüne dökün. Daha önceden hazırladığınız vanilyalı karışımı bir kaşıkla karıştırarak pişirin. Krem haline gelince hamurun üzerine boşaltın. Kremayı da üzerine sürün. 4 İkiye ayrılmış, çekirdekleri çıkartılmış kayısı ve üzüm tanelerini de en üste yerleştirdikten sonra üzerlerine bal sürün. Buzdolabında soğutup servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.