Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bal, parmak, tarifi, tatlısı

Bal Parmak Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bal Parmak Tatlısı Tarifi



Bal Parmak Tatlısı Tarifi

Malzemeler
2 yumurta
1 paket tereyağ veya margarin (yumuşamış)
1,5 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un
1/2 kase irmik
1/2 çay bardağı şeker

Şerbeti için;
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1/2 limon suyu

Hamur yoğuracağımız kabın içine yumurtaları, oda sıcaklığında yumuşamış yağı, şekeri ilave edip yoğuralım Unu ve kabartma tozunu ilave ederek özlü bir hamur yoğuralım Hamurdan parmak inceliğinde 5'er cm lik çubuklar yapalım Hamurları irmiğin içinde yuvarlayarak yağlanmış fırın kabına dizelim Isıtılmış 190 ısılı fırında hamurların altı üstü pembeleşene dek pişirelim Ve fırından alır almaz üzerlerine önceden hazırlayıp iyice soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim
Şerbeti için: Tencereye şekeri, suyu, limon suyunu ilave ederek io dakika kaynatıp ateşten alalım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.