![]() |
Bal Parmak Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bal Parmak Tatlısı TarifiBal Parmak Tatlısı Tarifi Malzemeler 2 yumurta 1 paket tereyağ veya margarin (yumuşamış) 1,5 paket kabartma tozu 4,5 su bardağı un 1/2 kase irmik 1/2 çay bardağı şeker Şerbeti için; 3,5 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su 1/2 limon suyu Hamur yoğuracağımız kabın içine yumurtaları, oda sıcaklığında yumuşamış yağı, şekeri ilave edip yoğuralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şerbeti için: Tencereye şekeri, suyu, limon suyunu ilave ederek io dakika kaynatıp ateşten alalım ![]() |
![]() |
![]() |
|