Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cennet, köşkü, tarifi

Cennet Köşkü Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cennet Köşkü Tarifi



Cennet köşkü tarifi

MALZEMELER=

Milföly Hamuru;
250 gr un ( 2 tepeleme su bardağı)
1/2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 bardak su
200 gr margarin
1/2 bardak un ( hamuru açmak için)
1 yumurta sarısı ( hamurun üstü için)
Şurubu;
2[IMG]http://www********com/images/smilies/smilivgif[/IMG]5 bardak tozşeker
1[IMG]http://www********com/images/smilies/smilivgif[/IMG]5 bardak su
1/4 limon
Süsü için;
1 bardak krem şanti
1 fincan kıyılmış yeşil fıstık

=HAZIRLANIŞI=

Yukarıdaki gereçlerle yarım ölçü yaprak hamuru ( milföy) hazırlayın
Hamuru 4 mm incelikte açıp uzatın 3 cm eninde uzun şeritler halinde
kesin

2 cm çapında ve 12 cm uzunluğunda içleri kağıtla doldurulmuş ve iki
başları kapalı- yağlı kağıttan silindirler hazırlayın Kesilen hamurları[IMG]http://www********com/images/smilies/smilivgif[/IMG] bu
silindirlerin üzerine helis biçiminde döndürerek sarın Fırın tepsisine
sıralayıp üstüne sulandırılmış yumurta sarısı sürün

4 Hamurları kızgın fırında pişirin; ortalarındaki kağıdı çıkartıp biraz daha
fırında bekletin Sonra da soğuk şuruba atın

5 Tatlıları servis tabağına çıkartın; soğuduktan sonra içlerine krem şantiy
sıkın ve iki başlarına kıyılmış yeşil fıstık serpin

Alıntı Yaparak Cevapla

Cennet Köşkü Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cennet Köşkü Tarifi



Milföly Hamuru;

250 gr un (2 tepeleme su bardağı)

1/2 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığı yonca ayçiçek yağı

1/2 çay kaşığı tuz

1/2 bardak su

200 gr margarin

1/2 bardak un (hamuru açmak için)

1 yumurta sarısı (hamurun üstü için)

Şurubu;

25 bardak tozşeker

15 bardak su

1/4 limon

Süsü için;

1 bardak krem şanti

1 fincan kıyılmış yeşil fıstık

Yukarıdaki gereçlerle yarım ölçü yaprak hamuru (milföy) hazırlayın Hamuru 4 mm incelikte açıp uzatın 3 cm eninde uzun şeritler halinde kesin 2 cm çapında ve 12 cm uzunluğunda içleri kağıtla doldurulmuş ve iki başları kapalı- yağlı kağıttan silindirler hazırlayın Kesilen hamurları, bu silindirlerin üzerine helis biçiminde döndürerek sarın Fırın tepsisine sıralayıp üstüne sulandınlmış yumurta sarısı sürün Hamurları kızgın fırında pişirin; ortalarındaki kağıdı çıkartıp biraz daha fırında bekletin Sonra da soğuk şuruba atın Tatlıları servis tabağına çıkartın; soğuduktan sonra içlerine krem şanti sıkın ve iki başlarına kıyılmış yeşil fıstık serpin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.