![]() |
Cennet Köşkü Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cennet Köşkü TarifiCennet köşkü tarifi MALZEMELER= Milföly Hamuru; 250 gr un ( 2 tepeleme su bardağı) 1/2 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1/2 çay kaşığı tuz 1/2 bardak su 200 gr margarin 1/2 bardak un ( hamuru açmak için) 1 yumurta sarısı ( hamurun üstü için) Şurubu; 2[IMG]http://www ![]() ![]() ![]() 1[IMG]http://www ![]() ![]() ![]() 1/4 limon Süsü için; 1 bardak krem şanti 1 fincan kıyılmış yeşil fıstık =HAZIRLANIŞI= Yukarıdaki gereçlerle yarım ölçü yaprak hamuru ( milföy) hazırlayın ![]() Hamuru 4 mm incelikte açıp uzatın ![]() kesin ![]() 2 cm çapında ve 12 cm uzunluğunda içleri kağıtla doldurulmuş ve iki başları kapalı- yağlı kağıttan silindirler hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() silindirlerin üzerine helis biçiminde döndürerek sarın ![]() sıralayıp üstüne sulandırılmış yumurta sarısı sürün ![]() 4 ![]() fırında bekletin ![]() ![]() 5 ![]() sıkın ve iki başlarına kıyılmış yeşil fıstık serpin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cennet Köşkü Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cennet Köşkü TarifiMilföly Hamuru; 250 gr un (2 tepeleme su bardağı) 1/2 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı yonca ayçiçek yağı 1/2 çay kaşığı tuz 1/2 bardak su 200 gr margarin 1/2 bardak un (hamuru açmak için) 1 yumurta sarısı (hamurun üstü için) Şurubu; 2 ![]() 1 ![]() 1/4 limon Süsü için; 1 bardak krem şanti 1 fincan kıyılmış yeşil fıstık Yukarıdaki gereçlerle yarım ölçü yaprak hamuru (milföy) hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|