![]() |
Dondurmalı Yanardağ Pastası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dondurmalı Yanardağ Pastası TarifiDondurmalı Yanardağ Pastası Tarifi 5 yumurta 1 su bardağı şeker 1,5 su bardağı un, yarım su bardağı patates nişastası 1 limon kabuğu rendesi ve bir kaşık limon suyu 1 çay kaşığı vanilya ve 1 çay kaşığı kabartma tozu Pastayı nemlendirmek için 1 kahve fincanı likörlü su DONDURMA İÇİN: Kaymaklı veya vanilya dondurma ÜZERİ İÇİN 4 yumurta 3 kahve fincanı şeker Yarım paket vanilya 25 cm ![]() ![]() Yumurtalar, şeker ve limon kabuğu rendesi iyice koyulaşıncaya kadar çarpılır ![]() ![]() ![]() ![]() Enine iki parçaya kesilir ![]() ![]() ![]() ![]() 3 kahve fincanı şeker, 2 fincan su ile kaynatılıp çok koyu bir şurup yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() Soğuyunca altta biriken şurubu almadan krema torbasına doldurulur ![]() ![]() Sofraya getirilirken pastanın tepesine saf alkole batırmış bir kesme şeker konur ve yakılır ![]() ![]() Not: Pastanın etrafı mevsim meyveleri ile süslenir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dondurmalı Yanardağ Pastası Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dondurmalı Yanardağ Pastası Tarifi5 yumurta 1 ![]() 1 limon kabuğu rendesi ve 1 kaşık limon suyu 1 su bardağı şeker 1/2 su bardağı patates nişastası 1 çay kaşığı vanilya 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 kahve fincanı şekerli süt kaymaklı ya da vanilyalı dondurma Üzerini süslemek için: 4 yumurta akı 1/2 paket vanilya 3 kahve fincanı şeker 5 yumurta, şeker ve limon kabuğu rendesi iyice koyulaşana kadar çarpılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|