Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dondurmalı, pastası, tarifi, yanardağ

Dondurmalı Yanardağ Pastası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dondurmalı Yanardağ Pastası Tarifi



Dondurmalı Yanardağ Pastası Tarifi

5 yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un, yarım su bardağı patates nişastası
1 limon kabuğu rendesi ve bir kaşık limon suyu
1 çay kaşığı vanilya ve 1 çay kaşığı kabartma tozu
Pastayı nemlendirmek için 1 kahve fincanı likörlü su

DONDURMA İÇİN:
Kaymaklı veya vanilya dondurma

ÜZERİ İÇİN
4 yumurta
3 kahve fincanı şeker
Yarım paket vanilya

25 cm çapında kalıp yağlanır, unlanır, fırın yakılır
Yumurtalar, şeker ve limon kabuğu rendesi iyice koyulaşıncaya kadar çarpılır Elenmiş nişasta-un vanilya, kabartma tozu karışımı konup karıştırılır Kalıba boşaltılıp orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir Soğuyunca kalıptan çıkarılır
Enine iki parçaya kesilir Parçalar soğuk likörlü şekerli su ile ıslatılır Arasına dondurma konur Buzlukta soğuk olarak saklanır
3 kahve fincanı şeker, 2 fincan su ile kaynatılıp çok koyu bir şurup yapılır Yumurta akları çarpılır, katı kar haline getirilir Kaynar şurup dökülüp karıştırılır Vanilya konur
Soğuyunca altta biriken şurubu almadan krema torbasına doldurulur Pastanın üzerine dağ biçiminde sıkılır
Sofraya getirilirken pastanın tepesine saf alkole batırmış bir kesme şeker konur ve yakılır Şeker karamelize olarak yanıp aşağı doğru akar

Not: Pastanın etrafı mevsim meyveleri ile süslenir

Alıntı Yaparak Cevapla

Dondurmalı Yanardağ Pastası Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dondurmalı Yanardağ Pastası Tarifi



5 yumurta

15 su bardağı un

1 limon kabuğu rendesi ve 1 kaşık limon suyu

1 su bardağı şeker

1/2 su bardağı patates nişastası

1 çay kaşığı vanilya

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 kahve fincanı şekerli süt

kaymaklı ya da vanilyalı dondurma

Üzerini süslemek için:

4 yumurta akı

1/2 paket vanilya

3 kahve fincanı şeker

5 yumurta, şeker ve limon kabuğu rendesi iyice koyulaşana kadar çarpılır Elenmiş nişasta, un,vanilya, kabartma tozu ilave edilip karıştırılır 25 cm çapında kalıp yağlanır, un serpilir Karışım kalıba konup önceden ısıtılmış (170-180 derece) fırında 35-40 dk pişirilir Soğuyunca enine 2 parçaya kesilir (Bıçakla kesebileceğiniz gibi naylon iplede çok muntazam kesebilirsiniz) Parçalar soğuk şekerli su (soğuk şekerli sütle) ıslatılır Arasına dondurma konur Buzlukta soğuk olarak saklanır 3 kahve fincanı şeker, 2 fincan su ile kaynatılarak çok koyu bir şurup yapılır Yumurta akları çarpılarak kar haline getirilir Kaynar şurup döküp karıştırılır Vanilya konur Soğuduğunda altta birileri şurubu almadan krema torbasına doldurulur Pastanın üzerine dağ biçimi verilerek sıkılır Pastanın etrafı mevsim meyveleri ile süslenir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.