![]() |
Dondurmalı Yanardağ Pastası Tarifi
Dondurmalı Yanardağ Pastası Tarifi
5 yumurta 1 su bardağı şeker 1,5 su bardağı un, yarım su bardağı patates nişastası 1 limon kabuğu rendesi ve bir kaşık limon suyu 1 çay kaşığı vanilya ve 1 çay kaşığı kabartma tozu Pastayı nemlendirmek için 1 kahve fincanı likörlü su DONDURMA İÇİN: Kaymaklı veya vanilya dondurma ÜZERİ İÇİN 4 yumurta 3 kahve fincanı şeker Yarım paket vanilya 25 cm. çapında kalıp yağlanır, unlanır, fırın yakılır. Yumurtalar, şeker ve limon kabuğu rendesi iyice koyulaşıncaya kadar çarpılır. Elenmiş nişasta-un vanilya, kabartma tozu karışımı konup karıştırılır. Kalıba boşaltılıp orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılır. Enine iki parçaya kesilir. Parçalar soğuk likörlü şekerli su ile ıslatılır. Arasına dondurma konur. Buzlukta soğuk olarak saklanır. 3 kahve fincanı şeker, 2 fincan su ile kaynatılıp çok koyu bir şurup yapılır. Yumurta akları çarpılır, katı kar haline getirilir. Kaynar şurup dökülüp karıştırılır. Vanilya konur. Soğuyunca altta biriken şurubu almadan krema torbasına doldurulur. Pastanın üzerine dağ biçiminde sıkılır. Sofraya getirilirken pastanın tepesine saf alkole batırmış bir kesme şeker konur ve yakılır. Şeker karamelize olarak yanıp aşağı doğru akar. Not: Pastanın etrafı mevsim meyveleri ile süslenir. |
Dondurmalı Yanardağ Pastası Tarifi
5 yumurta
1.5 su bardağı un 1 limon kabuğu rendesi ve 1 kaşık limon suyu 1 su bardağı şeker 1/2 su bardağı patates nişastası 1 çay kaşığı vanilya 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 kahve fincanı şekerli süt kaymaklı ya da vanilyalı dondurma Üzerini süslemek için: 4 yumurta akı 1/2 paket vanilya 3 kahve fincanı şeker 5 yumurta, şeker ve limon kabuğu rendesi iyice koyulaşana kadar çarpılır. Elenmiş nişasta, un,vanilya, kabartma tozu ilave edilip karıştırılır. 25 cm çapında kalıp yağlanır, un serpilir. Karışım kalıba konup önceden ısıtılmış (170-180 derece) fırında 35-40 dk pişirilir. Soğuyunca enine 2 parçaya kesilir. (Bıçakla kesebileceğiniz gibi naylon iplede çok muntazam kesebilirsiniz) Parçalar soğuk şekerli su (soğuk şekerli sütle) ıslatılır. Arasına dondurma konur. Buzlukta soğuk olarak saklanır. 3 kahve fincanı şeker, 2 fincan su ile kaynatılarak çok koyu bir şurup yapılır. Yumurta akları çarpılarak kar haline getirilir. Kaynar şurup döküp karıştırılır. Vanilya konur Soğuduğunda altta birileri şurubu almadan krema torbasına doldurulur. Pastanın üzerine dağ biçimi verilerek sıkılır. Pastanın etrafı mevsim meyveleri ile süslenir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.