![]() |
Kayısılı Parfe Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısılı Parfe TarifiKayısılı Parfe Tarifi Malzemeler: - 1 paket bebe bisküvisi, - 2 yemek kaşığı un, - 1 su bardağı tozşeker, - 200 gr ![]() - 1 adet yumurta, - 1/2 litre süt, - 250 gr ![]() - 1 su bardağı fındık ![]() Sosu için: - 1 yemek kaşığı nişasta, - 3 yemek kaşığı şeker, - 4 yemek kaşığı kakao, - 1,5 su bardağı su ![]() Yapılışı: Un, şeker ve yumurtayı bir tencereye koyup karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
![]() |
Kayısılı Parfe Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısılı Parfe TarifiKayısılı Parfe Tarifi Malzemeler, 2,5 su bardağı kayısı suyu 2 yemek kaşığı nişasta 1,5 yemek kaşığı tereyağı 1 paket vanilya 5 adet kuru kayısı ![]() Hazırlanışı, Orta boy bir tencereye tereyağını alıp eritin ![]() Kayısı suyu, nişasta ve vanilyayı tencereye ilave edin ![]() Sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin ![]() Tencereyi ocaktan indirip ılınması için bekletin ![]() Ilındıktan sonra kâselere pay edin ![]() Derin dondurucuda 35 dakika bekletin ![]() Sürenin sonunda kâseleri servis tabağına ters çevirin ![]() Kuru kayısıları küçük küçük doğrayıp parfelerin üzerini süsleyin ![]() Soğuk servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|