Güllü Dolama Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Güllü Dolama TarifiGüllü Dolama Tarifi 8 adet kare milföy hamuru 1 su bardağı ceviz 1 çorba kaşığı şeker Şerbet için: 1,5 su bardağı şeker 1,5 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu 4 çorba kaşığı gül suyu Şeker, su ve limon kaynatılır Dövülmüş ceviz ve şeker karıştırılır Çözülmüş milföyler ortadan ikiye kesilir Kenarına iç konur, önce rulo yapılır sonra kendi etrafında döndürülür Yağlanmış tepsiye dizilir Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir Soğuyan şerbete gül suyu eklenir Sıcak tatlılıarın üzerine şerbet gezdirilir |
|