Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolama, güllü, tarifi

Güllü Dolama Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güllü Dolama Tarifi



Güllü Dolama Tarifi

8 adet kare milföy hamuru
1 su bardağı ceviz
1 çorba kaşığı şeker

Şerbet için:
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
4 çorba kaşığı gül suyu

Şeker, su ve limon kaynatılır Dövülmüş ceviz ve şeker karıştırılır Çözülmüş milföyler ortadan ikiye kesilir Kenarına iç konur, önce rulo yapılır sonra kendi etrafında döndürülür Yağlanmış tepsiye dizilir Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir Soğuyan şerbete gül suyu eklenir Sıcak tatlılıarın üzerine şerbet gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.