ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Güllü Dolama Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1015659)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 03:19 AM

Güllü Dolama Tarifi
 
Güllü Dolama Tarifi

8 adet kare milföy hamuru
1 su bardağı ceviz
1 çorba kaşığı şeker

Şerbet için:
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
4 çorba kaşığı gül suyu

Şeker, su ve limon kaynatılır. Dövülmüş ceviz ve şeker karıştırılır. Çözülmüş milföyler ortadan ikiye kesilir. Kenarına iç konur, önce rulo yapılır sonra kendi etrafında döndürülür. Yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Soğuyan şerbete gül suyu eklenir. Sıcak tatlılıarın üzerine şerbet gezdirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.