Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, kadayıf, tarifi, tel

Cevizli Tel Kadayıf Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Tel Kadayıf Tarifi



Cevizli Tel Kadayıf Tarifi

Malzemeler

500 gram tel kadayıf

250 gram tereyağı

250 gram ceviz

Şerbeti için:

3 su bardağı tozşeker

Üç buçuk su bardağı su

Yarım limonun suyu

Servis için:

Kaymak

Yapılışı

Kadayıfı elinizle didikleyip, tel tel ayırın Erittiğiniz tereyağından 3-4 çorba kaşığı alın ve fırın tepsisini yağlayın Geri kalan tereyağını tel kadayıfla karıştırın Kadayıfı ikiye ayırın Yarısını yağlanmış fırın tepsisine yayın ve elinizle iyice bastırın Üzerine dövülmüş cevizi serpin Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine döşeyin ve elinizle bastırın Tatlının üzerine ağırlık koyup, 10-15 dakika bekletin Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 20 dakika pişirin Diğer taraftan şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın Limon suyunu ekleyip, bir-iki taşım daha kaynatın ve soğumaya bırakın Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin Tatlı şerbeti çektikten sonra dilediğiniz şekilde kesin Kaymakla birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.