Cevizli Tel Kadayıf Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Tel Kadayıf TarifiCevizli Tel Kadayıf Tarifi Malzemeler 500 gram tel kadayıf 250 gram tereyağı 250 gram ceviz Şerbeti için: 3 su bardağı tozşeker Üç buçuk su bardağı su Yarım limonun suyu Servis için: Kaymak Yapılışı Kadayıfı elinizle didikleyip, tel tel ayırın Erittiğiniz tereyağından 3-4 çorba kaşığı alın ve fırın tepsisini yağlayın Geri kalan tereyağını tel kadayıfla karıştırın Kadayıfı ikiye ayırın Yarısını yağlanmış fırın tepsisine yayın ve elinizle iyice bastırın Üzerine dövülmüş cevizi serpin Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine döşeyin ve elinizle bastırın Tatlının üzerine ağırlık koyup, 10-15 dakika bekletin Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 20 dakika pişirin Diğer taraftan şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın Limon suyunu ekleyip, bir-iki taşım daha kaynatın ve soğumaya bırakın Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin Tatlı şerbeti çektikten sonra dilediğiniz şekilde kesin Kaymakla birlikte servis yapın |
|