ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Cevizli Tel Kadayıf Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1015648)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 03:21 AM

Cevizli Tel Kadayıf Tarifi
 
Cevizli Tel Kadayıf Tarifi

Malzemeler

500 gram tel kadayıf

250 gram tereyağı

250 gram ceviz

Şerbeti için:

3 su bardağı tozşeker

Üç buçuk su bardağı su

Yarım limonun suyu

Servis için:

Kaymak

Yapılışı

Kadayıfı elinizle didikleyip, tel tel ayırın. Erittiğiniz tereyağından 3-4 çorba kaşığı alın ve fırın tepsisini yağlayın. Geri kalan tereyağını tel kadayıfla karıştırın. Kadayıfı ikiye ayırın. Yarısını yağlanmış fırın tepsisine yayın ve elinizle iyice bastırın. Üzerine dövülmüş cevizi serpin. Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine döşeyin ve elinizle bastırın. Tatlının üzerine ağırlık koyup, 10-15 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 20 dakika pişirin. Diğer taraftan şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip, bir-iki taşım daha kaynatın ve soğumaya bırakın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tatlı şerbeti çektikten sonra dilediğiniz şekilde kesin. Kaymakla birlikte servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.