![]() |
Uludağ Pastasi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Uludağ Pastasi TarifiUludağ Pastasi Tarifi Malzemesi: 1,5 kg ![]() 500 gr ![]() 500gr ![]() 175 gr ![]() 75 gr ![]() 25 gr ![]() 1 paket vanilya 3 adet yumurta Hazırlanışı: Üç adet yumurta akını katı kar haline getirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Uludağ Pastasi Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Uludağ Pastasi TarifiUludağ Pastasi Tarifi MALZEME: 5 yumurta 5 çorba kaşığı toz şeker 5 çorba kaşığı un yarım paket vanilya 1 portakalın rendelenmiş kabukları 100 gram yeşil fıstık Kestane püresi için: 1 kilogram kestane 11 çorba kasığı toz seker 1 çay kasığı vanilya meyve şekerlemesi HAZIRLANIŞI: Yumurtalar, bakır bir tencereye kırılır ![]() ![]() Hafif ateş üzerinde, "koyu yoğurt" kıvamına gelinceye kadar çırpılır ![]() Un bir kaba elenir ![]() ![]() Yumurtanın bulunduğu kaba boşaltılır ![]() ![]() Pasta kalıbı yağlanır, içine alüminyum folyo kâğıt döşenır ![]() Hazırlanan hamur içine boşaltılır ![]() Önceden ısıtılmış, orta hararetteki fırında 45 dakika pişirilir ![]() Bu sırada, kestane püresi şöyle hazırlanır: Kestanelerin kabukları soyulur ve derin bir tencereye doldurulur ![]() Üstüne bol miktarda su konulup, kabukları soyulabilecek hale gelinceye kadar haşlanır ![]() Ateşten alındıktan sonra, üzerine biraz soğuk su serpilir ![]() ![]() Kabukları soyulan kestaneler, kaşıkla veya elekten geçirilerek iyice ezilir ![]() Üzerine şeker ve vanilya dökülür ![]() ![]() Pastanın üzerine dökülerek "dağ" şekli yapılır ![]() Pastanın kenarlarına "krem şanti" sürülür ![]() Sonra, fıstık, portakal kabukları ve meyve şekerlemeleri ile süsler yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
|