ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Uludağ Pastasi Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1015597)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 03:29 AM

Uludağ Pastasi Tarifi
 
Uludağ Pastasi Tarifi

Malzemesi:
1,5 kg. kestane
500 gr. toz şeker
500gr. krem şantiy
175 gr. pudra şekeri
75 gr. un
25 gr. yeşil fıstık
1 paket vanilya
3 adet yumurta

Hazırlanışı:
Üç adet yumurta akını katı kar haline getirin. 75 gr. pudra şekeri, yumurta sarılarını ilâve edin. Biraz karıştırın. Unu ve vanilyayı koyun. Yavaşça karıştırıp içine kağıt yayılmış 20 cm. çapında düz bir kalıba boşaltın. Fırında pişirdikten sonra yuvarlak servis tabağına çıkarın. Biraz meyve suyu karıştırılmış şekerli su ile ıslatın. Kestanelerin kabuğunu soyun. Kaynar suda beş dakika bırakın. İnce kabuklarını da soyun. Üstünü geçecek şekildeki su ile ateşe koyun. Boşuna olarak iki parçaya bölün. Vanilya atın. Tahminen yarım çay fincanı suyu kalınca şeker atın. Şekerle de kaynatın. Ağdalaşınca alın. önceden hazırlanmış pandispanyanın üzerine seyrek telli bir eleğin tersinden tepe şeklinde geçirin. Krem şantiy ile üzerini süsleyin. Fıstık serperek servis yapın

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 03:29 AM

Uludağ Pastasi Tarifi
 
Uludağ Pastasi Tarifi

MALZEME:
5 yumurta
5 çorba kaşığı toz şeker
5 çorba kaşığı un
yarım paket vanilya
1 portakalın rendelenmiş kabukları
100 gram yeşil fıstık

Kestane püresi için:
1 kilogram kestane
11 çorba kasığı toz seker
1 çay kasığı vanilya
meyve şekerlemesi

HAZIRLANIŞI:
Yumurtalar, bakır bir tencereye kırılır. Üzerine şeker dökülür.
Hafif ateş üzerinde, "koyu yoğurt" kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
Un bir kaba elenir. Üzerine vanilya, rendelenmiş portakal kabukları ve fıstık ilave edilir, iyice karıştırılır.
Yumurtanın bulunduğu kaba boşaltılır. İyice karıştırılır.
Pasta kalıbı yağlanır, içine alüminyum folyo kâğıt döşenır.
Hazırlanan hamur içine boşaltılır.
Önceden ısıtılmış, orta hararetteki fırında 45 dakika pişirilir.
Bu sırada, kestane püresi şöyle hazırlanır: Kestanelerin kabukları soyulur ve derin bir tencereye doldurulur.
Üstüne bol miktarda su konulup, kabukları soyulabilecek hale gelinceye kadar haşlanır.
Ateşten alındıktan sonra, üzerine biraz soğuk su serpilir. Sonra, kabukları soyulur.
Kabukları soyulan kestaneler, kaşıkla veya elekten geçirilerek iyice ezilir.
Üzerine şeker ve vanilya dökülür. Karıştırılır.
Pastanın üzerine dökülerek "dağ" şekli yapılır.
Pastanın kenarlarına "krem şanti" sürülür.
Sonra, fıstık, portakal kabukları ve meyve şekerlemeleri ile süsler yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.