Çilekli Tiramisu Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilekli Tiramisu TarifiÇilekli Tiramisu Tarifi Malzemeler :
Tencereye sütü ve şekeri alın Unu, nişastayı, vanilyayı ve yumurta sarısını da ekleyip çırpıcıyla karıştırarak pişirin Kıvama gelince altını kapatın Altını kapatınca da labne penirini koyun ve karıştırın Islatmak için; sıcak suyu, şekeri ve granül kahveyi karıştırma kabına alın ve karıştırın Gofretleri bu karışımda ıslatın ve kalıbın dibine dizin Hazırlanan kremayı kalıbın tabanındaki gofretlerin üstüne yarısını dökün Üzerine diğer gofretleri dizin ve kalan kremayı da dökün Çilekleri ikiye bölün ve üzerine dizin İyice soğuduktan sonra buzdolabında bir gece dinlendirin Servis etmeden önce üstüne kakao dökün (karamelli gofret yerine kedidili bisküvi kullanabilirsiniz) |
Çilekli Tiramisu Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilekli Tiramisu Tarifi2 su bardağı süt 2 çorba kaşığı un 1 çay bardağı şeker 1 paket vanilya 1 paket labne peyniri 50 gram beyaz çikolata 1 yumurta sarısı 5 adet savuyel bisküvisi 300 gram çilek Öncelikle kreması için tencerede yumurta sarısı, süt, un, şeker ve vanilya iyice çırpın Ocak üzerine alıp karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişmeye bırakın Ocaktan alıp içine labne ve vailyayı ekleyin Ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın Çilekleri yıkayıp doğrayın Çikolatayı eritip içine kedidili bisküvilerini kırıp atın Daha sonra hepsini ayrı bir servis tabağında bir araya getirin Üzerine çilekler yerleştirin Soğuk servis yapın |
Çilekli Tiramisu Tarifi |
10-29-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilekli Tiramisu Tarifi12 Adet Karamelli Gofret 1 Litre Süt 1 su bardağı Toz Şeker 2 Çorba Kaşığı Söke Un 2 Çorba Kaşığı Nişasta 1 Adet Yumurta Sarısı 2 Paket Vanilya 1 Paket Labne Peyniri Islatmak İçin: 1 su bardağı Sıcak Su 3 Çorba Kaşığı Toz Şeker 1 Çorba Kaşığı Granül Kahve Üzeri için: Bir miktar Kakao Bir miktar çilek Tencereye sütü ve şekeri alın Unu, nişastayı, vanilyayı ve yumurta sarısını da ekleyip çırpıcıyla karıştırarak pişirin Kıvama gelince altını kapatın Altını kapatınca da labne penirini koyun ve karıştırın Islatmak için; sıcak suyu, şekeri ve granül kahveyi karıştırma kabına alın ve karıştırın Gofretleri bu karışımda ıslatın ve kalıbın dibine dizin Hazırlanan kremayı kalıbın tabanındaki gofretlerin üstüne yarısını dökün Üzerine diğer gofretleri dizin ve kalan kremayı da dökün Çilekleri ikiye bölün ve üzerine dizin İyice soğuduktan sonra buzdolabında bir gece dinlendirin Servis etmeden önce üstüne kakao dökün (karamelli gofret yerine kedidili bisküvi kullanabilirsiniz) |
|