ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Çilekli Tiramisu Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1015530)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 03:40 AM

Çilekli Tiramisu Tarifi
 
Çilekli Tiramisu Tarifi

Malzemeler :
  • 12 Karamelli Gofret
    1 Lt. Süt
    1 Su B. Toz Şeker
    2 Çorba K. Söke Un
    2 Çorba K. Nişasta
    1 Yumurta Sarısı
    2 Paket Vanilya
    1 Paket Labne Peyniri Islatmak İçin:
    1 Su B. Sıcak Su
    3 Çorba K. Toz Şeker
    2 Çorba K. Granül Kahve Üzeri İçin:
    Çilek
    Kakao
Hazırlanışı
Tencereye sütü ve şekeri alın. Unu, nişastayı, vanilyayı ve yumurta sarısını da ekleyip çırpıcıyla karıştırarak pişirin. Kıvama gelince altını kapatın. Altını kapatınca da labne penirini koyun ve karıştırın.

Islatmak için; sıcak suyu, şekeri ve granül kahveyi karıştırma kabına alın ve karıştırın. Gofretleri bu karışımda ıslatın ve kalıbın dibine dizin. Hazırlanan kremayı kalıbın tabanındaki gofretlerin üstüne yarısını dökün. Üzerine diğer gofretleri dizin ve kalan kremayı da dökün. Çilekleri ikiye bölün ve üzerine dizin. İyice soğuduktan sonra buzdolabında bir gece dinlendirin. Servis etmeden önce üstüne kakao dökün. (karamelli gofret yerine kedidili bisküvi kullanabilirsiniz.)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 03:40 AM

Çilekli Tiramisu Tarifi
 
2 su bardağı süt

2 çorba kaşığı un

1 çay bardağı şeker

1 paket vanilya

1 paket labne peyniri

50 gram beyaz çikolata

1 yumurta sarısı

5 adet savuyel bisküvisi

300 gram çilek

Öncelikle kreması için tencerede yumurta sarısı, süt, un, şeker ve vanilya iyice çırpın. Ocak üzerine alıp karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişmeye bırakın. Ocaktan alıp içine labne ve vailyayı ekleyin. Ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın. Çilekleri yıkayıp doğrayın. Çikolatayı eritip içine kedidili bisküvilerini kırıp atın. Daha sonra hepsini ayrı bir servis tabağında bir araya getirin. Üzerine çilekler yerleştirin. Soğuk servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 03:41 AM

Çilekli Tiramisu Tarifi
 
12 Adet Karamelli Gofret

1 Litre Süt

1 su bardağı Toz Şeker

2 Çorba Kaşığı Söke Un

2 Çorba Kaşığı Nişasta

1 Adet Yumurta Sarısı

2 Paket Vanilya

1 Paket Labne Peyniri

Islatmak İçin:

1 su bardağı Sıcak Su

3 Çorba Kaşığı Toz Şeker

1 Çorba Kaşığı Granül Kahve

Üzeri için:

Bir miktar Kakao

Bir miktar çilek

Tencereye sütü ve şekeri alın. Unu, nişastayı, vanilyayı ve yumurta sarısını da ekleyip çırpıcıyla karıştırarak pişirin. Kıvama gelince altını kapatın. Altını kapatınca da labne penirini koyun ve karıştırın. Islatmak için; sıcak suyu, şekeri ve granül kahveyi karıştırma kabına alın ve karıştırın. Gofretleri bu karışımda ıslatın ve kalıbın dibine dizin. Hazırlanan kremayı kalıbın tabanındaki gofretlerin üstüne yarısını dökün. Üzerine diğer gofretleri dizin ve kalan kremayı da dökün. Çilekleri ikiye bölün ve üzerine dizin. İyice soğuduktan sonra buzdolabında bir gece dinlendirin. Servis etmeden önce üstüne kakao dökün. (karamelli gofret yerine kedidili bisküvi kullanabilirsiniz.)


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.