Bisküvi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bisküvi TarifiBisküvi Tarifi 1,5 su bardağı un, 175 gram tereyağı, 1 adet yumurtanın akı, 1 su bardağı pudraşekeri, 1 paket vanilya, yarım paket kabartma tozu, 1 su bardağı tozşeker Ununun ortasını çukur şeklinde açın Oda sıcaklığındaki tereyağını, pudraşekerini, yumurtanın akını, vanilyayı ve yarım paket kabartma tozunu ilave edin İyice karıştırdıktan sonra kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun Hamuru üç eşit parçaya ayırın Bu parçaları uzun bir rulo şeklinde yuvarlayın Tozşekeri dikdörtgen şeklindeki bir tepsiye yayın Hamur rulolarını şekerde yuvarlayın Keskin bir bıçakla verevine 2 cm genişliğinde kesin Çok hafif yağlanmış tepsiye dizin Orta hararetli bir fırında yaklaşık 15 dakika pişirin
|
|
Bisküvi Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bisküvi TarifiBisküvi Tarifi MALZEMESİ 100 gr tereyağı 500 gr un 3 yumurta 1 bardak süt 300 gr şeker 2 limon tuz biraz zeytinyağı YAPILIŞI Unu eleyip, ortasına yumurta, tereyağı ve sütü koyup biraz da tuz ilâve edip iyice karıştırınız Limon suyu ile şekeri de ekleyiniz Hamur haline gelinceye kadar iyice yoğurunuz Küçük parçalar koparıp 1 cm kalınlığında hamura elinizde şekil verip kızgın yağda kızartınız Soğuduktan sonra servis yapınız
|
|
|
|