Elmalı Cevizli Kek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Cevizli Kek TarifiElmalı Cevizli Kek Tarifi 120 gram margarin Aldığı kadar un 3 adet yumurta Yarım su bardağı tozşeker Yarım su bardağı ceviz 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Üzerine: 1 çorba kaşığı tozşeker 1 adet elma Tarçın Ceviz Öncelikle şeker ve oda sıcaklığında margarini çırpıp üzerine yumurtaları ekleyin Çırpmaya devam edin Bu arada diğer kek malzemesini de kaba alın ve karıştırın Akışkan bir hamur elde edin Yağlanmış bir kek kalıbının içine hamuru dökün Üzerine elma dilimlerini yerleştirin 1 çorba kaşığı tozşeker, tarçın ve ceviz serpin Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin
|
|
Elmalı Cevizli Kek Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Cevizli Kek Tarifi1 paket kabartma tozu 2 adet elma 165 gr pudra şekeri 185 gr sana yağı 3 adet yumurta 2 yemek kaşığı kakao 200 gr çekilmiş fındık Oda sıcaklığında bekletip yumuşattığınız Sananın içine pudra şekerini ilave edip krema kıvamına gelinceye kadar çırpın Ayrı bir kabın içine önce yumurtaları kırıp tazeliklerini kontrol edin Yumurtaları birer birer karıştırarak şekere ilave edin Bir süzgeç yardımıyla kakaoyu, unu ve kabartma tozunu eleyerek kek harcına ilave edin Son olarak kabuklarını soyduğunuz iki adet elmayı rendeledikten sonra harca ekleyip tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın Kek harcını sıvı Sana ile yağladığınız kek kalıbına döküp, önceden 185 derecede ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirin Pişen keki kek kalıbında 5 dakika beklettikten sonra servis tabağına ters çevirerek çıkarın Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ve file fındık serperek servis edin
|
|
|
|