![]() |
Tulumba Tatlısı Tarifi ( Osmanlı ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tulumba Tatlısı Tarifi ( Osmanlı )Tulumba Tatlısı Tarifi ( Osmanlı ) 200 gram tereyağı 1 litre su Un (suyun kaldırabileceği kadar) 6 adet yumurta 1,5 kilo kuvvetli şerbet için şeker 500 gram kadar zeytinyağı (hamuru kızartmak için) Evvelâ bir kaba tereyağı ile suyu koyup beyaz bir renk alıncaya kadar kaynattıktan sonra, tencereyi ocak kenarına çekip suyun kaldırabileceği kadar azar azar un döküp iyice karıştırmalı ve yumuşak bir hamur yapmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tulumba Tatlısı Tarifi ( Osmanlı ) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tulumba Tatlısı Tarifi ( Osmanlı )Tulumba Tatlısı Tarifi ( Osmanlı ) 600 gr ![]() 75 gr ![]() 1 tatlı kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz 450 gr ![]() 6 bütün yumurta Kızartmak için 2 kg ![]() Şurubu: 2 kg ![]() 1 kg ![]() 1/2 kahve kaşığı limon tuzu Şurup malzemesini hep beraber 2 dakika kaynatınız, soğumaya bırakınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu hamurun diğerinden farkı; daha fazla kabarır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|