Burma Tel Kadayıf Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Burma Tel Kadayıf Tarifi1 Kilo çiğ burma kadayıf 600 gr eritilmiş tereyağı 1 Kilo öğütülmüş fıstık içi 1 Çorba kaşığı pekmez Şerbeti için : 6 Su bardağı su 3 Kilo tozşeker Hazırlanışı
|
Burma Tel Kadayıf Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Burma Tel Kadayıf TarifiBurma Tel Kadayıf MALZEMELER 750 gr kadayif 500 gr tereyag 250 gr ceviz veya yesil fistik Surubu: 750 gr toz seker 2 su bardagi su 1/2 limon YAPILIŞ TARİFİ Kadayifin bir kismini ayirip uzunlamasina yayin Içindeki hamursu kismi temizleyin Kadayifin ortasina 2 kahve fincani ceviz veya yesil fistigi uzunlamasina yerlestirin Kadayifin bir ucunu cevizlerin üstüne kapatip devamli çevirerek ince uzun boru biçimine getirin Ortadan itibaren çevirerek daire biçiminde sarip tepsinin ortasina yerlestirin Kalan kadayifi da ayni sekilde sarip tepsiye yerlestirin Yagi yakmadan kizdirin ve kadayifin üstüne gezdirin Firinda kizarana kadar pisirin Alt üst yaparak diger yüzünüde kizartin Surubunu ilikken üzerine gezdirin Soguduktan sonra servis yapin |
|