ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Burma Tel Kadayıf Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1015154)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 04:43 AM

Burma Tel Kadayıf Tarifi
 
1 Kilo çiğ burma kadayıf
600 gr eritilmiş tereyağı
1 Kilo öğütülmüş fıstık içi
1 Çorba kaşığı pekmez
Şerbeti için :
6 Su bardağı su
3 Kilo tozşeker

Hazırlanışı
  • Kadayıf için 100 eritilmiş tereyağını ve pekmezi karıştırıp, tepsiye sürün.
  • Çiğ burma kadayıfı düz bir zeminde açın.
  • Ortasına boydan boya fıstık içi serpin.
  • Bir ucundan tutun bükerek sarın ve tepsiye yerleştirin.
  • Üzerine kalan erimiş tereyağını dökün.
  • Önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana dek pişirin.
  • Sonra kadayıfı tersyüz edin.
  • Diğer yüzünü de kızarana dek pişirin.
  • Bu arada şekeri ve suyu bir tencerede karıştırın.
  • Şurup kıvamına gelene dek kaynatın.
  • Burma kadayıf ılındığında sıcak şerbeti üzerinde gezdirin.
  • Şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 04:43 AM

Burma Tel Kadayıf Tarifi
 
Burma Tel Kadayıf

MALZEMELER
750 gr. kadayif
500 gr. tereyag
250 gr ceviz veya yesil fistik
Surubu: 750 gr. toz seker
2 su bardagi su
1/2 limon

YAPILIŞ TARİFİ
Kadayifin bir kismini ayirip uzunlamasina yayin. Içindeki hamursu kismi temizleyin. Kadayifin ortasina 2 kahve fincani ceviz veya yesil fistigi uzunlamasina yerlestirin. Kadayifin bir ucunu cevizlerin üstüne kapatip devamli çevirerek ince uzun boru biçimine getirin. Ortadan itibaren çevirerek daire biçiminde sarip tepsinin ortasina yerlestirin. Kalan kadayifi da ayni sekilde sarip tepsiye yerlestirin. Yagi yakmadan kizdirin ve kadayifin üstüne gezdirin. Firinda kizarana kadar pisirin. Alt üst yaparak diger yüzünüde kizartin. Surubunu ilikken üzerine gezdirin Soguduktan sonra servis yapin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.