Cevizli Kuş Yuvası Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Kuş Yuvası TarifiCevizli Kuş Yuvası Tarifi 1 su bardağı un 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı yoğurt 1/2 limonun suyu 1/2 çay kaşığı tuz 400 gr ceviz 1/2 su bardağı nişasta Şerbeti: 2 su bardağı toz şeker 15 su bardağı su 1/2 limonun suyu Un, yumurta, yoğurt, limon suyu, tuz ve suyu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın Nişastayla açın, dövülmüş ceviz serpin Rulo şeklinde sarın ve dilimleyip tepsiye dizin Üzerine erimiş tereyağı dökün 200 derece fırında pişirin Su ve toz şekeri kaynatın, limon suyunu da ekleyip bir-iki taşım daha kaynatın Sıcak şerbeti soğuk tatlıya dökün |
|