![]() |
Cevizli Kuş Yuvası Tarifi
Cevizli Kuş Yuvası Tarifi
1 su bardağı un 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı yoğurt 1/2 limonun suyu 1/2 çay kaşığı tuz 400 gr. ceviz 1/2 su bardağı nişasta Şerbeti: 2 su bardağı toz şeker 1.5 su bardağı su 1/2 limonun suyu Un, yumurta, yoğurt, limon suyu, tuz ve suyu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Nişastayla açın, dövülmüş ceviz serpin. Rulo şeklinde sarın ve dilimleyip tepsiye dizin. Üzerine erimiş tereyağı dökün. 200 derece fırında pişirin. Su ve toz şekeri kaynatın, limon suyunu da ekleyip bir-iki taşım daha kaynatın. Sıcak şerbeti soğuk tatlıya dökün. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.