Kazandibili Kadayıf |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kazandibili KadayıfKazandibili Kadayıf Malzemeler: 1 poşet Kazandibi 500 ml (2,5 su bardağı) süt 200 g labne peyniri 200 g tereyağı 400 g tel kadayıf Şurup: 600 g (3,5 su bardağı) toz şeker 500 ml (2,5 su bardağı) su 1 tatlı kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Kazandibini süt ile 3-4 dakika kaynatarak pişirin Ocaktan alıp soğutun Bir çırpma kabına alın, labne peynirini ilave edin ve mikser ile 2 dakika çırpın Tereyağını kısık ateşte eritin, ocaktan alıp soğutun Kadayıfları geniş bir tepsiye alın, tereyağını üzerine gezdirerek dökün, elinizle alttan üste doğru fazla ezmeden karıştırarak yağın kadayıfların her tarafına eşit şekilde bulanmasını sağlayın 30 cm çapındaki kalıbı yağlayın Kadayıfların yarısını yayın, üzerine kazandibiyi yayın ve düzeltin En üste kalan kadayıfları yayın, elinizle hafif bastırarak üzerini düzeltin Kareler şeklinde dilimleyin ve pişirin Pişirme ayarları: Turbo Fırın: 170°C (önceden ısıtılmış) Elektrikli Mini / Midi Fırın: 160°C / 180°C (önceden ısıtılmış) Pişirme Süresi: Yaklaşık 45-50 dakika Fırından çıkartıp soğutun Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu arada karıştırarak 5 dakika kaynatın Kaynamanın son dakikasında limon suyunu ekleyin Ocaktan alıp 7-8 dakika bekletin ve soğuk kadayıfın üzerine dökün Soğutup servis yapın |
|