ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Kazandibili Kadayıf (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1015053)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 05:00 AM

Kazandibili Kadayıf
 
Kazandibili Kadayıf

Malzemeler:
1 poşet Kazandibi
500 ml (2,5 su bardağı) süt
200 g labne peyniri
200 g tereyağı
400 g tel kadayıf

Şurup:
600 g (3,5 su bardağı) toz şeker
500 ml (2,5 su bardağı) su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:
Kazandibini süt ile 3-4 dakika kaynatarak pişirin. Ocaktan alıp soğutun. Bir çırpma kabına alın, labne peynirini ilave edin ve mikser ile 2 dakika çırpın. Tereyağını kısık ateşte eritin, ocaktan alıp soğutun. Kadayıfları geniş bir tepsiye alın, tereyağını üzerine gezdirerek dökün, elinizle alttan üste doğru fazla ezmeden karıştırarak yağın kadayıfların her tarafına eşit şekilde bulanmasını sağlayın. 30 cm çapındaki kalıbı yağlayın. Kadayıfların yarısını yayın, üzerine kazandibiyi yayın ve düzeltin. En üste kalan kadayıfları yayın, elinizle hafif bastırarak üzerini düzeltin. Kareler şeklinde dilimleyin ve pişirin.

Pişirme ayarları:
Turbo Fırın: 170°C (önceden ısıtılmış)
Elektrikli Mini / Midi Fırın: 160°C / 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi: Yaklaşık 45-50 dakika

Fırından çıkartıp soğutun.
Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu arada karıştırarak 5 dakika kaynatın. Kaynamanın son dakikasında limon suyunu ekleyin. Ocaktan alıp 7-8 dakika bekletin ve soğuk kadayıfın üzerine dökün. Soğutup servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.