Acıbademli Çilekli Tart Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acıbademli Çilekli Tart TarifiAcıbademli Çilekli Tart Tarifi 1 adet yumurta beyazı 1 paket vanilya 500 gr un 110 gr toz şeker 150 gr pudra şekeri 110 gr toz fındık Acıbadem İçin: 110 gr toz veya toz fındık 110 gr Şeker 90 gr Yumurta beyazı Süsleme İçin: 200 gr Toz krem şanti (çırpılmış) Çilek veya frambuaz Tart Hamuru İçin: Oda sıcaklığında beklettiğiniz tüm malzemeyi yoğurup 10-15 dakika dinlendirin Acıbadem İçin: Tüm malzemeleri tencere içine koyularak hafif ateşte tahta kaşık ile şeker eriyinceye kadar 10 dakika karıştırın Pişirilen, hamuru tepsiye dökerek soğumaya bırakın Tart hamuru ½ cm kalınlığında açıp kupatla kesin Soğutan hamur kupatla kesilmiş tart hamurlarının üzerine ortası boş kalacak şekilde sıkın ve 170 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin Soğutulan kurabiyelerin üzerine sıkma torbası ile krem şanti sıkın Taze çilek veya frambuaz ile süslemesi yapın |
|