![]() |
Acıbademli Çilekli Tart Tarifi
Acıbademli Çilekli Tart Tarifi
1 adet yumurta beyazı 1 paket vanilya 500 gr un 110 gr toz şeker 150 gr pudra şekeri 110 gr toz fındık Acıbadem İçin: 110 gr. toz veya toz fındık 110 gr. Şeker 90 gr. Yumurta beyazı Süsleme İçin: 200 gr. Toz krem şanti (çırpılmış) Çilek veya frambuaz Tart Hamuru İçin: Oda sıcaklığında beklettiğiniz tüm malzemeyi yoğurup 10-15 dakika dinlendirin. Acıbadem İçin: Tüm malzemeleri tencere içine koyularak hafif ateşte tahta kaşık ile şeker eriyinceye kadar 10 dakika karıştırın. Pişirilen, hamuru tepsiye dökerek soğumaya bırakın. Tart hamuru ½ cm kalınlığında açıp kupatla kesin. Soğutan hamur kupatla kesilmiş tart hamurlarının üzerine ortası boş kalacak şekilde sıkın ve 170 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Soğutulan kurabiyelerin üzerine sıkma torbası ile krem şanti sıkın. Taze çilek veya frambuaz ile süslemesi yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.